Splitski bend INFO objavio je u petak navečer svoju prvu pjesmu i spot. Radi se o novoj peteročlanoj pop rock atrakciji iz Splita koji su, kako kažu, domaćoj glazbenoj sceni odlučili podariti novi zvuk.

Bend čine članovi iz Splita, Dubrovnika, Imotskog i Žrnovnice i to: Ivan Anić, Ivan Trpimir Lozić, Antonio Grkeš, Hrvoje Domazet i Rade Popadić. Članovi benda ističu da su potpuno samostalna glazbena cjelina, što znači da rade i snimaju točno to što žele.

– Ideja za osnivanjem benda rodila se još prošlog listopada. Mjesecima smo tražili članove koji će se potpuno uklopiti u koncept benda, a to je urbani pop rock zvuk. Poštujemo dalmatinski glazbeni izričaj, čak je dio benda pjevao u klapama, ali smatramo da hrvatskoj glazbenoj sceni nedostaje jedan kvalitetan mladenački pop rock bend – rekao je Ivan Trpimir Lozić.

– Glazbeni pravac kojega smo odabrali bit će POP ROCK, ali s dozom vokalne polifonije, više okrenut mlađoj publici. Želimo unijeti osvježenje na domaću glazbenu scenu jer ono što ćemo mi ponuditi u glazbenom smislu, ne vidim da uopće trenutno postoji – dodao je Lozić koji je rekao da je bend snimio još nekoliko pjesama, ali da su se odlučili da prva bude “Samo noćas” jer smatraju da ima točno onakav zvuk s kakvim se novooformljeni bend želi predstaviti.

INFO je prilično svestran glazbeni bend. Hrvoje i Antonio su studenti glazbene akademije, pri tom je Antonio skladatelj i voditelj zbora Vis Veritas, a Hrvoje aranžer i producent. Rade je sedam godina pjevao u klapi Sveti Florijan (osvajači 50. Splitskog festivala s megahitom Kako ću joj reć da varin), Ivan Anić je javnosti postao poznat po nastupima u The Voiceu, a Ivan Trpimir Lozić pjeva u VIS “Dominik” i bendu Aura.

Tekst za debitantsku pjesmu “Samo noćas” napisao je Pjero Mirić, a glazbu član benda Antonio Grkeš. Spot je snimljen u Primoštenu, a snimio ga je poznati trio Sanda Grgas Prkić, Petar Prkić iAugustin Bilandžić. Kadrove dronom snimio je Josip Jadrijević, za makeup se pobrinula Maja Banić, a glumačke sposobnosti pokazala je Katarina Najev.

Bend već snima nove pjesme i najavljuje radnu 2017. godinu.


KOMENTARI: