NEUPOTREBLJIVO RAČUNALO
Najnovija velika nadogradnja za Windows 10 već je ugledala svjetlo dana. No, u službenom širenju Creators Updatea na računala diljem svijeta Microsoft je uočio niz problema s nekim konfiguracijama te odlučio zaustaviti njeno širenje. Usprkos tome, entuzijasti su stvar forsirali i time napravili niz problema na svojim računalima

Windows 10 Creators Update nadogradnja trebala se širiti u fazama (što je neke i nagnalo da forsiraju instalaciju), no čini se kako je Microsoft u potpunosti zaustavio proces dok ne ispeglaju bugove. Microsoft upozorava korisnike na to da definitivno trebaju prestati s forsiranjem dok nadogradnja ne bude spremna automatskim putem za njihove konfiguracije. 

U surprotnom može nastati niz problema, posebno s konfiguracijama koje koriste neke Broadcom Bluetooth LE kontrolere. 'Nastavljamo s preporukom da pričekate službenu nadogradnju, automatskim putem (osim ako niste entuzijast koji se spreman boriti s nekim problemima', izjavio je u utorak Microsoftov šef programskog menadžmenta John Cable povodom širenja nadogradnje u prvoj fazi.

Ono što jest zabrinjavajuće je činjenica da je Creators Update proveo niz mjeseci u različitim izdanjima u sklopu Insiders programa na milijunima računala, a u sklopu čega nisu pronađeni ovako kritični bugovi u radu.

Prema podacima oglašivačke analitičke platforme AdDuplex, oko 10 posto svih Windows strojeva sada koristi Creators Update. Na prvom mjestu po statistici je, jasno, Microsoftov hardver (Surface Book i Surface Pro 4 računala). 

Bilo kako bilo - još jednom vrijedi ponoviti kako se forsiranje Creators Updatea nikako ne preporučuje.

Izvor : Tportal


KOMENTARI: