M5? Kakav M5? Dok čekamo ultimativnu brzu inačicu nove generacije serije 5, interno označene slovno-brojčanom kombinacijom G30, izvedba M550i xDrive sasvim će dobro obavljati posao transporta ili bolje rečeno teleportacije od točke A do točke B.

„Sasvim dobro” u tom kontekstu zapravo je uvreda za M550i xDrive, zato što „sasvim dobro” ovdje podrazumijeva performanse impresivnije od F10 generacije modela M5, odnosno linije koja se tek sada oprašta s ovim svijetom i odlazi u povijest otvarajući poziciju za nadolazeći model. Inačica serije 5 koja se u cjelokupnoj paleti može razmatrati kao nešto smješteno tek pola stepenice niže od M5 u potpunosti će zadovoljiti svakoga tko pojmove obiteljske limuzine i čistokrvnog sportaša rado smješta u istu rečenicu. Da to nisu samo prazne riječi pokazuju i sljedeće brojke. Njegov 4,4-litreni twin-turbo V8 motor razvija 465 KS i 650 Nm, dovoljno za sprint do stotke u trajanju ravno 4 sekunde, što je od spomenutog M5 bolje za tri desetinke.

Naravno, nije samo sprint od mirujućeg položaja ono što ovaj model može ponuditi u pogledu performansi, pa tako priloženi video pokazuje kako se i nakon prelaska 200 km/h kazaljka brzinomjera nastavlja rapidno penjati. Brojke i lakoća s kojom ih ovaj BMW dostiže oduševljavaju, a zasluga za to osim motoru ide i poboljšanom xDrive pogonu na sve kotače koji je itekako sposoban snagu i moment prenijeti na podlogu. Vijest da će BMW takav pogon ugraditi u novu generaciju modela M5 prvotno nije naišla na odobravanje fanova, no tvrtka smiruje situaciju uz najave da će se prednji kotači uključivati tek kada je to neophodno. Budući da obavlja toliko dobar posao u M550i, ne brine nas previše da će xDrive pokvariti M5. Njegovih očekivanih 600 KS (ili više) zahtijevaju kvalitetan put do asfalta.

Ostavljamo vas s galerijom M550i xDrive koju nam je omogućio BMW, a usput prilažemo i fotografije modela 530e iPerformance, koji s 2,0-litrenim 4-cilindričnim turbo motorom i dodatnim elektromotorom koji zajedno daju 248 KS i 420 Nm cilja ponajviše na ekonomičnog vozača kojemu pitanje ubrzanja do stotke nije baš toliko bitno. Ipak ćemo napomenuti da ono traje 6,1 sekundu, te da takva serija 5 maksimalno dostiže 209 km/h. Ne trebamo pitati koju biste izvedbu odabrali za sebe, je li tako?

Izvor: Dnevnik.hr


KOMENTARI: