IZBJEGNITE ČESTE GREŠKE
Probudili ste se prekasno, trčite se spremiti, a baterija vašeg mobitela je na jedan posto?

Imate pola sata da spremite i sebe i gadgete, a ne znate kako ubrzati punjenje? How To Geek donosi par savjeta koji će ubrzati punjenje vašeg ljubimca.

U jednoj ruci držite smarfon, a u drugoj punjač. Dok nađete praznu utičnicu, proći će barem minuta, ali bez obzira na žurbu, nemojte spajati mobitel na računalo. Normalne utičnice imaju veću struju od najbržeg USB porta na vašem računalu. Matematika ne laže - držite se štekera.

Koristite jači punjač

Našli ste prazan šteker, spojili mobitel, ali punjenje teče puno presporo. Što sad? Probajte naći jači punjač. Neki punjači jednostavno omogućuju protok veće količine struje. Npr. iPhone 6 mobiteli dolaze sa punjačem od 1A, ali možete taj isti mobitel prispojiti na punjač od iPada od 2,1A. Bez brige, ništa se neće zapaliti. Vaši uređaji su napravljeni tako da uzimaju onoliko struje koliko im je ptrebno, a snažniji dotok samo znači da će za manje vremena doći do punog kapaciteta.

Koristite dobar kabel

Nemate jači punjač, ali imate drugi USB kabel? Ako ste našli kabel koji je originalno došao s vašim uređajem, odlično! Ti kablovi su u pravilu najbolji za punjenje, jer svi koje naknadno kupimo su obično lošije kvalitete. Slobodno uštekajte originalni kabel i mobitel bi se trebao brže puniti.

Pustite mobitel da se puni

Ako ste stvarno u žurbi, nemojte raditi na mobitelu dok se puni. Svaki dodatni program koji se otvara troši struju vaše baterije koja je već na samrti. Umjesto toga, uključite avionski način ili kompletno ugasite vaš uređaj. Tako ćete maksimalizirati dotok struje i minimalizirati potrošnju. 

U slučaju nužde - Prijenosni punjač!

Upalili ste mobitel nakon što ste ga pustili da odleži, ali baterija nije došla ni do 10 posto? Za ovakve slučajeve, uvijek je najbolje imati jedan prijenosni punjač kojeg možete uzeti sa sobom da se mobitel puni dok ste na putu do posla. Još jedan zgodan gadget je univerzalni punjač koji prikopčate na auto (ako putujete autom na posao).

Izvor: Tportal.hr


KOMENTARI: