Proteklog vikenda održane su 7. po redu Kaštelanske rock večeri u Kaštel Lukšiću. Ponovno su domaća publika, ali i svi gosti Kaštela imali priliku uživati u dvije večeri odlične glazbe te su ove godine po prvi puta imali priliku u sklopu festivala degustirati i uživati i u hrvatskim CRAFT pivima.

Na prvoj večeri održanoj je u subotu, nastupili su demo bendovi, splitski Mind Zoo i Neće To Na Dobro, potom Clone Age iz Čakovca te Manntra i Kawasaki 3P. Demo bendovi zagrijali su publiku i uspješno predstavili svoje autorske stvari, a organizatori se nadaju se da će im nastup na KRV-i poslužiti kao odskočna daska u njihovoj karijeri i donijeti još mnoge nastupe. Svakako su pokazali da su zanimljivi publici i da i za njih itekako ima mjesta na našoj sceni.
Manntra je već prije dvije godine imala svoj nastup u Kaštelima i to na 5. KRV-i, a ovogodišnjim nastupom samo su potvrdili da ih kaštelanske publika itekako voli i slobodno možemo reći da su ovu prvu večer festivala bili apsolutni miljenici publike. Nastupom na KRV-i započeli su svoju „Meridian“ turneju, a osim prepoznatljivih hitova, publika je iznimno uživala i u njihovome prepoznatljivom scenskome nastupu.
Nakon Manntre nastupila je vesela ekipa iz benda Kawasaki 3P koji su nizali svoje hitove te publiku držali rasplesanom sve do kraja festivalske večeri.

Druga večer festivala održana je na plaži u Kaštel Lukšiću. Bila je to laganija večer, namijenjena odmaranju na plaži uz nešto tiše glazbene tonove. Večer su otvorili momci iz splitskog benda The Heaps. Publika je svaku pjesmu nagradila pljeskom čime su pokazali da su zbilja uživali u njihovome nastupu. Potom su nastupile dvije kantautorice. Adari iz Slavonskog Broda koja je svoje pjesme izvodila na engleskom, ali i na hrvatskome te je nastup završila sa dvije obrade, te Billie Joan koja je predstavila autorske pjesme sa svog albuma „Barren Land“, ali i neke pjesme koje nisu na albumu. Ostvarila je spontani kontakt s publikom te je zabavila kako svojim nastupom tako i samim najavama pjesama u kojima je ukratko predstavila što one tematiziraju ili kako su nastale. Među ostalim izvela je i pjesme „Oh, my dear Reverend“, „Oblivious“, „Graveyard dad“, „Almost 30“.

Foto: Ivana Topić i Luka Ištuk


KOMENTARI: