Legendarni David Byrne nastupit će na INmusic festivalu, koji će se održati od 25. do 27. lipnja iduće godine na zagrebačkom Jarunu, najavio je u ponedjeljak organizator festivala.

David Byrne, kreativna snaga Talking Headsa, dobitnik Oscara, Grammya i Golden Globea, član Rock And Roll Hall Of Fame, a zadnjih desetljeća i iznimno uspješan i hvaljen samostalni glazbenik, fotograf, režiser i autor, na glavnu pozornicu INmusic festivala donosi najnoviji glazbeno-scenski nastup, kaže se u najavi.

Byrne se istaknuo kao autor i suradnik u gotovo svim umjetničkim formama, zbog čega ga prati glas jednog od najheterogeničnijih, najhrabrijih i najznačajnijih glazbenika našeg doba.

Samo u proteklih nekoliko godina nalazio se u fokusu umjetničke javnosti zbog cijelog niza uspješnih i raznolikih autorskih radova - od mjuzikla i kazališnih ostvarenja poput Joan of Arc: Into the Fire (2017) i Here Lies Love (2013), u kojima je tematizirao živote Ivane Orleanske i Imelde Marcos, sveobuhvatnih performativnih umjetničkih djela poput The Institute Presents: NEUROSOCIETY (2016) i suradničkih albuma, među kojima se ističe zadnji snimljen u kolaboraciji sa St. Vincent Love This Giant (2012), do suvremenih publicističkih klasika poput How Music Works (2012) u kojemu Byrne izlaže svoju perspektivu povijesti, iskustva i društvenih aspekata glazbe kao posla i umjetnosti.

Byrne se na 13. izdanju INmusic festivala pridružuje dosad najavljenim izvođačima Queens Of The Stone Age i Skunk Anansie, na dobro poznatoj lokaciji zagrebačkih jarunskih otoka, navodi organizator.

Izvor: N1


KOMENTARI: