hren
 

PROTEST
Njemačke javne radio postaje Antenne Brandenburg i radio Berlin 88,8 izvijestili su da ne kane prenositi koncerte uživo koje će 1. i 2. lipnja uživo u Berlinu održati nekadašnji frontman Pink Floyda, Roger Waters, optuživši ga za antisemitizam zbog njegovih otvorenih poziva na bojkot Izraela.

»Važno je da radio RBB jasno iskaže svoje stajalište i uputi jasnu poruku židovskoj zajednici u Berlinu i u Brandenburgu«, rekla je članica uprave radija Patricia Schlesinger.

Slične su odluke u posljednjih nekoliko dana donijeli i ostale radio-postaje poput Westdeutsche Rundfunka i Norddeutsche Rundfunka.

Waters, koji je s bandom surađivao između 1965. i 1985., već dulje vrijeme poziva publiku na svojim koncertima da bojkotira Izrael. Nerijetko zrakom zalepršaju baloni u obliku svinja s utisnutom Davidovom zvijezdom.

Svrha njegova angažmana protiv Izraela je nastojanje da stanovnici te zemlje promijene politiku prema palestinskom stanovništvu, objasnio je.

Osim slave koju je stekao svirajući bas gitaru u Floydima, Waters je međunarodnu pozornost privukao 1990. kad je u Berlinu između Potsdamer Platza i Brandenburških vrata uživo izvodio pjesme s albuma »The Wall«.  

Izvor: Novilist.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij