hren
 

U REŽIJI GUADAGNINA
Redatelj Luca Guadagnino najavio je da će legendarni album Boba Dylana iz 1970-ih, 'Blood on the Tracks', pretočiti u film

Talijanski redatelj Luca Guadagnino, poznat po filmovima 'Rasprskavanje', 'Skrivena ljubav' i 'Suspiria', najavio je da će adaptirati album glazbenika i književnog nobelovca Boba Dylana.

Radi se o 15. Dylanovu studijskom albumu 'Blood on the Tracks' iz 1975., koji kritika često navodi kao njegov najbolji.

Producent filma 'Skrivena ljubav' otkupio je prava na njegovu ekranizaciju i tražio od Guadagnina da ga pretvori u film, piše Guardian, dodajući da će scenarij pisati Richard LaGravenese, autor niza filmskih uspješnica, poput 'Kralja ribara' i 'Mostova okruga Madison'.

Scenarij bi, prema najavama, referirajući se na središnju temu albuma, trebao pratiti ljubavnu priču kroz nekoliko godina tijekom sedamdesetih. Dylan, inače, nikad nije priznao autobiografski moment 'Blood on the Tracks', koji se često uzima kao njegova ispovijest o krahu braka sa Sarom Dylan. Glazbenik je navode redovito odbacivao, a u jednom intervjuu rekao je kako je inspiraciju pronašao u pričama Antona Čehova.

Vijesti o filmskoj adaptaciji poklapaju se i s novim izdanjem box-seta 'Blood On The Tracks', koji 2. studenoga izlazi pod nazivom 'More Blood, More Tracks', a sadržavat će i sve preživjele snimke s Dylanova snimanja albuma.

Guadagnino je, s druge strane, upravo završio snimanje remakea kultnog horora Darija Argenta, 'Suspiria', koji u kina stiže 16. studenog. Glazbu za film potpisuje Thom Yorke iz Radioheada.

Izvor: Tportal.hr


KOMENTARI: