hren
 

SIMPATIČNA TRENERICA I NOVI PROJEKTI
Ime Sanje Žuljević postalo je poznato široj javnosti s prvom sezonom RTL-ovog showa „Život na vagi“. Kroz ovaj show, ova magistrica kineziologije zajedno s kolegom Mariom Mlinarićem, pomaže pretilim osobama da smanje broj kilograma i uz to ispune neke od svojih želja, koje do sada, zbog viška kilograma nisu mogli.

Kako za sebe voli reći, Sanja obožava prirodu pa često planinari i bavi se trekingom, obožava boardati, surfati, ali posebno je zanimljivo da je, iako mnogi zaključuju drugačije, Sanja pravi gurman, koja zna uživati u dobrim jelima, ali i craft pivu te crvenom vinu.
Javnost je često percepira kao strožio dio trenerskom tandema u „Životu na vagi“, no, kako nam je kroz šalu kazala, ne treba vjerovati svemu što se vidi na TV-u.

 - Ova emisija ima u svom formatu trenera koji „mora glumiti strogoću“, a meni to realno nije problem. U biti sam ista osoba, bila ja u kući sa kandidatima ili na terenu sa klijentima. Zaista puno radim na nadogradnji svog znanja, ne samo u vezi treninga i zdrave prehrane već i psihologije borbe sa viškom kilograma, tako da ih zaista prvenstveno nastojim razumjeti i detektirati pravi uzrok takvog stanja. Fokus mi je na vraćanju samopouzdanja i osamostaljivanju ove ekipe jer oni trebaju izaći nazad, u normalni život stabilni, samosvjesni, odlučni i zadovoljni sobom, sa realnom i pozitivnom vizijom novog sebe. Da bi se to postiglo, ja moram biti i divna i grozna, ovisi o situaciji J, a sve s namjerom gore navedenog. Neću puno dobrog učiniti za osobu kad joj idem niz dlaku, a ona ne želi preuzeti odgovornost za svoj život. Nekad se to čini nježno, a nekad baš i ne, ovisi 'kojim jezikom' najbolje komuniciramo – kazala je simpatična Sanja.

 Osim s kandidatima u showu i svojim klijentima, Sanja se ovog proljeća počela „družiti“ i s drugim građanima koji žele smršavjeti i to putem on line forme. Radilo se o projektu „Kladim se na sebe“ , odnosno prvom programu real time online treninga.

Nema isprika, novi projekt za sve koji žele promjene

No, na tome nije stalo, početkom nove, 3. sezone „Života na vagi“, krenuo je i projekt pod nazivom „Bez isprika“, u koji su ona i njen tim željeli uključiti širu populaciju i to iz vlastitog doma.

- To je u biti projekt „Život na vagi u vašem domu“, gdje se gledatelji i sami mogu aktivno priključiti skidanju kilograma, a prateći i motivirajući se istovremeno kandidatima koji to isto rade na malim ekranima. Također imaju snažnu podršku, praćenje i motivaciju sa moje strane te tima bivših kandidata na društvenim mrežama i ostalih sudionika projekta koji su stvorili divnu zajednicu, nesebično dijeleći savjete uz međusobno bodrenje- objasnila je Sanja, navodeći sve zainteresirane da posjete stranicu www.leezona.rtl.hr

U projektu „Bez isprika“ Sanja Žuljevič, zajedno s kandidatima iz prošlih sezona „Života na vagi“, : Jelenom Putnik, Darjanom Zajačkom i Kristinom Čopec osmislila je i testirala potpuno novi program te ga sada predstavljaju svima onima kojima je dosadilo biti samo promatrač.

- Vrijeme je da odbacite stare isprike i iskušate nove treninge, nove jelovnike, te po prvi puta u Hrvatskoj  vođene vizualizacije za gubitak kilograma! – stoji u najavi projekta.

Ime programa proizlazi iz dugogodišnjeg iskustva rada s ljudima  gdje se pokazalo kako su najkreativniji kada trebaju smisliti “ispriku” , a najčešće su naravno: nemam vremena, nemam novaca, nemam podršku, nemam gdje…. No, ovaj projekt traži od osobe 30 minuta dnevno, minimalne financijske izdatke, podrška stiže od stručnog vodstva Sanje Žuljević i iskustva onih koji su to već prošli, a projekt se provodi u svom domu ili bilo gdje drugdje jer je cijeli program online.
Treninzi su precizno osmišljeni kroz dvije kategorije: jedna za početnike i druga za naprednije vježbače, a izmjenjuju se tijekom šest tjedana trajanja programa. Jelovnici se i ovog puta prilagođavaju svakom korisniku, ali sada dolaze i u vegetarijanskoj verziji. Uz njih stoje pripadajući recepti te kompletan popis za kupovinu kako bi korisnicima maksimalno olakšali praćenje programa.
Novost je i uvođenje mentalnog treninga, koji je jedinstvena tehnologija treninga, pristupa i alata s ciljem razvoja mentalnih sposobnosti kod onih koji žele ostvariri svoj puni potencijal.

Sve koji se žele biti dio ovog on line projekta,  Sanja i njen tim pratit će putem društvenih mreža, bodriti ih, motivirati i odgovarati na njihova pitanja.  Uključena su i live javljanja kao i live okupljanja za sve one koji će htjeti okusiti dio programa uživo. Kako su kazali: nema isprika!


KOMENTARI: