hren

Od 18.do 25. lipnja grad Omiš će po 9. put ugostiti gitariste iz cijelog svijeta. Novi termin je pobudio nikad veći interes gitarista i ljubitelja gitare tako da organizatori očekuju više od 300 natjecatelja i nekoliko tisuća gostiju u gradu na ušću Cetine. Bogati program festivala otvara Vlatko Stefanovski potpomognut domaćim gitarističkim snagama među kojima će nastupiti i neka poznata imena.

Osim spomenutog gitarističkog virtuoza, za uživanje u koncertnom dijelu festivala pobrinut će se češki gitaristički duo Siempre Nuovo, poljski Warsaw guitar orchestra te gitarist Petar Čulić, koji će praizvesti nova dijela hrvatskih skladatelja. U večernjim terminima neće nedostajati live svirki po brojnim omiškim kafićima različitih domaćih i stranih bendova, a za natjecateljski dio festivala već pristižu prijave iz različitih zemalja te očekujemo izrazito visoki nivo natjecanja na kojem će suditi eminentni profesori gitare kako sa svjetskih tako i sa domaćih glazbenih akademija i školi.

-Sukladno ciljevima Omiš guitar festa u kojima potičemo mlade na zdrav razvoj i druženje uz gitaru kroz društvenu odgovornu aktivnost inicira se povratak legendarne kamene klupe kroz izradu klupe u obliku gitare. U suradnji sa tvrtkom Forma Zakučac koja će je za ovu prigodu izraditi od kamena te time obogatiti prostor eksponatom koji će omogućiti interakciju kako kod domaćeg stanovništva tako i kod turista, kazao je Neno Munitić , direktor festivala.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij