hren
 

16. SVIBNJA NA HRT1 U 21 SAT
Na drugoj poluzavršnoj večeri 64. natjecanja za pjesmu Eurovizije nastupa hrvatski predstavnik Roko s pjesmom "The Dream" autora Jacquesa Houdeka, Charlieja Masona i Andree Čubrić.

Od ukupno 18 natjecatelja, Hrvatska nastupa 10. po redu, a u završnicu ulazi deset država. Roko će imati i plesnu podršku dvojice talentiranih plesača Endija Schrottera i Diega Siqueira.

Uz Hrvatsku za prolaz u finale Eurosonga bore se Armenija, Irska, Moldavija, Švicarska, Latvija, Rumunjska, Danska, Švedska, Austrija, Malta, Litva, Rusija, Albanija, Norveška, Nizozemska, Sjeverna Makedonija i Azerbejdžan.

Nakon spektaklularnih proba Roko je čvrst kandidat za finale. Naime, nakon prve probe novinari koji su je pratili uživo u Press centru spontano su ustali i zapljeskali mu uz ovacije, a u delegaciji potvrđuju kako je interes za intervjuima s Rokom, plesačima i Jacquesom bio iznimno velik.

ESC Fan Tv na svom YouTube kanalu nakon druge probe prenio je - Jako dobro, zadivljujuće, dapače. Nevjerojatan glas za nekog tko ima samo 19 godina! S druge strane, vrlo je scenski uvjerljiva priča – nešto poput prelaska iz pakla u raj... I iako se mislilo na početku da nema šanse za prolaz u finale, sada se pokazalo  da je riječ o vrlo čvrstom kandidatu za finale.

Wiwibloggs je napisao - Hrvatska s Rokom nevjerojatno izgleda kao kandidat za finale… Druga je proba vokalno polirana i Hrvatska je nastup koji se definitivno  gleda u četvrtak! Escxtra ističe - Rokova proba je bila izniman nastup s vokalima bez mane, koji prenosi snažne osjećaje.

Roko otkada zna za sebe, kaže, pjeva pod svjetlima reflektora, a na pozornici se osjeća kao kod kuće. - Bilo je nekih 'nastupića' dok sam još bio mali. Nastupao sam s tri godine na nekom dječjem festivalu u svojoj uvali, ali nešto znatnije se počelo događati od 2011. kad sam krenuo na talent showove, tada sam nastupao i u HNK u nekim operama i mjuziklima. Od moje 11. godine sve je nekako krenulo uzbrdo, rekao nam je nedavno posjetivši Prisavlje.

Za Rokov neosporivi glazbeni talent zaslužni su i roditelji. Nema dana kada se u njegovoj obitelji ne zapjeva ili ne zasvira. U ostvarenju sna pomažu mu glazbeni uzori - Bruno Mars, Christina Aguilera i Jacques od kojih, kako kaže, grabi ono najbolje i stvara sebe. Cijeni svaku vrstu glazbe, no sluša uglavnom pop i ono što pjeva.

Druge poluzavršne večeri gledatelji Hrvatske radiotelevizije mogu i glasovati za svoje favorite (za sve, osim za Hrvatsku), a detalje o tome potražite na ttx stranici 422 i 423.

Geslo je ovogodišnjega natjecanja za pjesmu Eurovizije Usudi se sanjati (eng. Dare to Dream).

Komentator najgledanijega glazbenog showa je Duško Ćurlić.

Prijenos pratite od 21 sat na Prvom programu HTV-a i Drugom programu HR-a!

Na području Republike Hrvatske pratite prijenose Eurosonga i putem multimedijske platforme HRTi.

U prvom polufinalu 14. svibnja za prolaz se borilo 17 zemalja, a kvalificirale su se Grčka, Bjelorusija, Srbija, Cipar, Estonija, Češka, Australija, Island, San Marino i Slovenija.

Veliki finale na rasporedu je 18. svibnja, nadamo se uz nastup našeg Roka!

Podsjetimo, za pobjedu na Eurosongu natječe se 20 zemalja koje to izbore svojim nastupom u poluzavršnicama, zatim zemlja domaćin, Izrael, koja je to osigurala lanjskom pobjedom, kao i pet zemalja koje su u završnici izravno: Velika Britanija, Francuska, Italija, Njemačka i Španjolska.

Službene stranice hrvatske delegacije pri Izboru za pjesmu Eurovizije:
www.instagram.com/eurosong_hrt/
www.facebook.com/EurosongHRT/
www.hrt.hr/dora/

Službena stranica Izbora za pjesmu Eurovizije 2019: www.eurovision.tv

Izvor: hrtprikazuje.hrt.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij