hren
 

Ovog petka u 20 sati u Gradskom kazalištu mladih u Splitu dogodit će se poetsko-glazbeni performance „Improvizije“ autorice i izvođačice Ane Paške koja svoju poeziju i crtice iz života upotpunjava glazbom koristeći nekoliko instrumenata (klavir, cajon, gitara) dočaravajući različite emotivne atmosfere svojim glasom i improvizacijama koje su prožete tijekom cijele izvedbe.

-Improvizijesu nastale, zapravo se još uvijek stvaraju kao „ogoljeni proces“ stvaranja iz Trenutka. Ideja je objediniti neke od mojih vizija (bilo na razini priče, bilo na razini glazbe) i improvizaciju, pa je tako nastalo ime Improvizije. Htjela sam pred publikom učiniti ono što često radim kući i uglavnom mi uspijeva: sjednem za klavir, cajon, uzmem harmoniku, gitaru, flautu, trubu, drombulju ili lonac u kojem taj dan kuham i sviram što mi u tom trenutku dođe, a skupa s glazbom dolaze mi i riječi pa se kristalizira priča, dogodi greška na kojoj se zadržim dovoljno dugo da me odvede u nešto potpuno novo i tako dalje i dalje i dalje …, kazala je Ane povodom svog sljedećeg nastupa u GKM-u.

Ane Paška nedavno je objavila i akustičnu verziju autorske pjesme „Stara dama“ na kojoj joj gostuju glazbenici Maša Ljotić Plichta na violini, te Marin Buljanović na gitari.


KOMENTARI: