hren
 

Pregršt zanimljivih događaja ove nas godine očekuje na trećem izdanju Thrill Blues Festivala u Trilju. Uz odlične koncerte koje će predvoditi francuska zvijezda Manu Lanvin, vidjet ćemo cijli niz zanimljivih popratnih programa.

"Festival započinje u petak 5. srpnja u 10 sati s Blues At School, već tradicionalnom glazbenom radionicom s najmlađima, u kojoj se djeca kroz priču i glazbu upoznavaju s važnosti bluesa kao izvorišta cjelokupne moderne glazbe. Blues At School je, uz sami koncert izvođača, najvažniji segment Festivala", kaže umjetnički direktor festivala Boris Hrepić Hrepa kojem su prijašnih godina u satu pomagali Miro Dimić iz Poprock škole, Tomislav Goluban te Eric Sardinas, a ove godine sudjelovat će Lorenzo Piccone i Ismaila Mbaye, talijansko-senegalski dvojac, koji imaju veliko iskustvo u radu s djecom u sličnim radionicama.

Od petka u podne, kada je otvaranje u Muzeju triljskog kraja, pa do kraja Festivala moći ćemo pogledati i izložbu fotografija više autora s motivom prethodnih dvaju Festivala, a usput i pogledati eksponate samog muzeja i upoznati se s bogatom kulturnom prošlošću Triljskog kraja. Nakon zagrebačke promocije Siniša Škarica će i u Trilju predstaviti s drugu knjigu iz svoje trilogije o povijesti ovdašnje glazbe i Jugotona koje opisuju sedamdesete i osamdesete godine prošlog stoljeća, zlatno doba vinila. Promocija knjige „Tvornica glazbe – priče iz Dubrave“ održat će se od 20 sati u Gradskom kinu. Na istom mjestu u petak u 21 sat održat će se promocija pjesme, videa i nagrade Keep The Blues Alive.

Premijerno će se pogledati spot na pjesmu "Keep The Blues Alive", koju su ovogodišnji hrvatski putnici na International Blues Challenge u Memphisu pod imenom The Memphis Expedition snimili u slavnom Ardent studiju.

Pjesma i spot je posveta hrvatskoj predanosti bluesu koja je i dovela do dobivanja svjetski prestižne nagrade Keeping The Blues Alive koja je članovima Hrvatskih Blues Snaga uručena u Memphisu a koju ćete moći vidjeti u sklopu premijere pjesme i spota. Za sami kraj prvog dana Festivala na pozornici Gradskog kina održati će se glazbeni session dobrodošlice. Na njemu će sudjelovati bendovi ili pojedinci koji će se tijekom lipnja prijavljivati na Facebook stranici Festivala, a koje će odabrati voditelji Welcome Jama - članovi grupe Thrill All Stars Yogi Lonich i Boris Hrepić, koji će svirkom i otvoriti Welcome Jam. Za ovaj Jam već vlada veliki interes glazbenika, a sudeći po prošlogodišnjoj zabavi, svirka će ponovno potrajati do ranih jutarnjih sati. U sklopu programa Festivala svake godine prikaže se blues dokumentarac domaćih autora. Ove godine to je film Mira Dimića, direktora Poprock škole iz Siska, o u Europi jedinstvenom Blues Kampu kojeg Poprock škola već pet godina organizira u netaknutom parku prirode Lonjsko polje. Polaznici kampa u tri su navrata u Memphisu predstavljali Hrvatsku u Youth kategoriji. Film će se emitirati tijekom cijelog koncerta.

Koncerti na pozornici uz rijeku Cetinu počinju već od 17 sati i trajat će do 1 sat ujutro.

Izvor: hr.n1info.com


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij