hren
 

Na jedinstvenim koncertima pod vedrim nebom svatko će, vjerujemo, pronaći ritam za sebe kažu u Hrvatskoj glazbenoj uniji

Svjetski dan glazbe se i ove godine slavi u gradu pod Marjanom jer već devet godina zaredom glazbena radost odzvanja gradskim ulicama i trgovima prvog dana ljeta, 21. lipnja zahvaljujući Hrvatskoj glazbenoj uniji Split. Ljubitelji dobrog ritma mogu u petak tako uživati besplatno u koncertima različitih žanrova, od klasike, klapske pjesme do rocka i žešćih zvukova. Baš kao i prethodnih godina, odvijat će se u vedrom tonu na više lokacija, od kojih su novost Bačvice, zahvaljujući i sluhu koncesionara.

Svjetski dan glazbe počinje spektakularno u jutarnjim satima, od 10.45 sati posebnom poslasticom, promenadom Orkestra HRM s Rive preko Voćnog trga, Pjace do Peristila. Ispred Žbirca od 8.30 do 10.30 HDD Trio i Magic Wish razveselit će svjetskim evergreenovima u akustičnoj verziji.

Od 19 sati na tradicionalnom mjestu ispred Zlatnih vrata uz G & A guitar duo, Afterfire Fortuna band i grupu Poludi uživat će se u glazbenom pop rock kolažu splitskih entuzijasta. Na Rivi, i to prvi put na pozornici, od 20 sati Noa & Funkblasters i Jukebox live band podarit će vrhunsku glazbenu poslasticu.

Voćni trg pjevat će uz klapu Friži, Combo project, Swingin’4 i 058. Kako i priliči starom splitskom trgu, u intimnoj atmosferi swinga, rocka i countryja.

Na jedinstvenim koncertima pod vedrim nebom svatko će, vjerujemo, pronaći ritam za sebe.

– HGU Split kao krovna strukovna udruga glazbenika izvođača želi ovom manifestacijom angažirati što veći broj svojih članova te preko njih animirati sve ljude koji se bave glazbom da slobodno prezentiraju svoj glazbeni izričaj s obzirom na to da neki od njih teško nalaze svoje mjesto pod glazbenim nebom – kazala je tajnica HGU Split Ivana Gutović Čičo.

Želja je sve ove godine prezentirati šarenu lepezu talentiranih, mahom mladih ljudi koji se glazbom ne bave iz isključivo komercijalnih pobuda te i na taj način HGU Split nastoji širiti glazbene vidike i otvoriti put prirodnoj selekciji između kvalitetne glazbe i glazbenog šunda.

– Glazba je oduvijek uz čovjeka i u čovjeku, razveseli nas i raspleše, ponekad zamisli, a i rasplače. Čovjek i glazba su neraskidivo vezani i hvala čaroliji što nam život čini ljepšim – slikovita je organizatorica.

Osim izuzetne ljetne tradicije, splitski HGU Split je, uzgred, i zimus pokrenuo uspješan projekt ‘Music club’ u kafiću Bambi, a potom su i otvorili glazbenu vježbaonicu uređenu po vrhunskim produkcijskim standardima.

Izvor: dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij