hren
 

Doznajte kakve su zapravo Splićanke, koja mjesta u staroj gradskoj jezgri ne smijete zaobići i što je to točno Penis. Pogledajte

Getanin, Zadranin i jedan, kako sam kaže, ‘kaštelanski ugor’, snimili su zabavan skeč kojim predstavljaju novu vrstu igre s balunom za picigin – penis.
Skeč započinje dozivanjem prijatelja ispod prozora, kako se to nekoć, prije doba mobitela, radilo. Ekipa zatim kreće kroz Palaču, gdje se osvrće na brojne splitske turističke atrakcije, ali i komentira aktualne probleme poput bespravne gradnje, manjkavosti odluke o komunalnom redu…

“Zaboravite Irsku, zaboravite Njemačku, sve imamo. Najbolje živimo na svitu, samo tribate zaminit očekivanja za zahvalnost i sve će vam biti bolje”, govore sarkastično.

Ekipa na svom putu prema Bačvicama upoznaju gledatelje s nekim osnovnim činjenicama o Splitu – što znači kad ti netko kaže da si mandril, odakle je stigao kamen za Dioklecijanovu palaču… Široj publici predstavljaju ljude i lokacije s kojima bi svaki Splićanin trebao biti barem donekle upoznat, pa su se tako izvagali kod tete Mare ispod ure, podsjetili na život najpoznatijeg splitskog književnika, marendali u Tri volta, osladili se u Tradicije i prošetali malom Papalićevom palačom.

Bilo je i priče o splitskim ženama, pa smo od stanovitog A.K. doznali da je Splićankama glavni problem što ni same ne znaju što žele, a od samog izumitelja nove igre “penis”, da migriraju s plaže čim se pojavi konkurencija. Cijeli video pogledajte u prilogu.

Izvor: dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij