hren

KRIES, KOJOTI, M.O.R.T., RADIO AKTIV, JEREMIAHs…
Drugi Lovestock festival – Kaštela grad ljubavi! objavio je imena izvođača koji će na ovom open air festivalu nastupiti u lipnju 2020. godine. Festival će se održati na prostorima ispred Kulturnog centra u Kaštel Lukšiću uz besplatan ulaz za sve posjetitelje, a sudeći prema najavama izvođača bit će to velika glazbena fešta

Na Lovestock stižu veliki povratnici – grupa Kojoti. Utemeljeni davne 1992. godine Kojoti su odsvirali stotine koncerata prezentirajući čistu energiju, hedonizam i sirovi rock’n’roll. Objavljuju prva dva albuma, “Kojoti” iz 1995. i “Halucinacija” godinu nakon, zadnji je bio “Sex Disko Kung Fu” iz 1998., da bi se dvije godine nakon toga grupa raspala. Legendarni bend ponovo se okupio nakon čak 17 godina duge hibernacije. Izuzetno uspješan povratak, pokrenut na najvećem hrvatskom zimskom rock festivalu Brijačnica 2017., osigurao im je nisku nastupa po cijeloj regiji od kojih su mnogi bili rasprodani, a kritika da je nazvala jednim od najboljih povrataka na scenu. Nakon toga izlazi i CD box set “Dragocjeno, raskošno, blistavo” s nanovo remasteriranim dosadašnjim izdanjima. Sredinom prosinca 2018. godine, bend se sa snimateljem Matejom Zecom, koji potpisuje mastering i miks, zatvorio u studio na Kastvu i snimio 11 sjajnih rock ‘n’ roll pjesama koje su na albumu ”Sve je pod kontrolom?” objavljene 2019. godine.

Kojoti – Sto milja daleko od nje

Kries je sedmeročlani bend koji nadahnuće pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, u slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala. Dosadašnjim djelovanjem Kries je prisvojio epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora. Kries je odličan primjer uspješne simbioze tradicijske i moderne glazbe.
Naslonjen na arhaične hrvatske napjeve i nošen šamanskom energijom pjevača Mojmira Novakovića, Kries svojim instrumentima povezuju prošlost (gajde, lijerica, udaraljke, kaval…) sa sadašnjošću (gitara,bas, bubnjevi)

Kries – Ivo se šeće

M.O.R.T. kao bend postoji od 2003., osnovan od strane članova Ivana Katića zvanog John, Bože Blajića zvanog Zvrk te Jakova Maleša zvanog Kikos. Ta tri člana od samog početka čine kostur banda dok se kroz povijest sastava članova banda provuklo još nekoliko imena suradnika kao što su Filip Jerkan, Luka Botica, Luka Šipek, Josip Marković - Boza, Goran Bikić i drugi.

Prilikom snimanja za etiketu Zdenka Franjića Slušaj najglasnije svog demo albuma Vrhunsko dno krajem 2012. godine bandu se pridružuje sada stalni član bubnjar Milan Mijač - Mile, sam album je objavljen u ljeto 2013. Od tada su održali brojne nastupe u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori,; često samostalno ali i na festivalima. U srpnju 2014. godine izlazi album Odjel za žešće koji je pobrao odlične kritike i epitet albuma godine na nekim glazbenim portalima. Ovaj album je primljen odlično od publike i glazbene kritike te je pogurao M.O.R.T. u značajnije sastave na prostoru RH.

2015. godine sastav je nominiran za nagradu Porin u kategoriji Novi izvođač.
Krajem 2015. snimaju album Tužna kocka, te već sljedeće godine predstavljaju singlove s tog izdanja. Album službeno izlazi 1. travnja 2016., znakovito na takozvani Dan laži. Ovaj album je kao i prethodni izrazito dobro prihvaćen i pohvaljen od strane glazbene kritike.

5. rujna 2019. godine M.O.R.T. objavljuje prvi album na engleskom jeziku pod nazivom "Standing Runningman". Kratkim izlascima iz okvira uobičajenih nastupa po zemljama regije, odlučuju se za nastupe u Velikoj Britaniji i upoznavanje te publike sa energičnosti, vrhunskim performansom i glazbenim doživljajem svog benda. Sve pjesme na albumu su autorske dok na dvije imaju goste suradnike u vidu Jelene Marković Miličević čelistice na pjesmi "Standing, Running" te na pjesmi "O jeziku" Milica Džebrić, Nebojša Gačić, Monika Grubišić Čabo, Jasmina Kazačić i Marko Perčić.

M.O.R.T. – Plamen što kriješ

Radio Aktiv je rock/ska/reggae bend okupljen 2009. godine u Puli. Zvuk benda baziran je na rocku pomiješanim s različitim stilovima glazbe uz tekstove na hrvatskom jeziku. Dosad iza sebe imaju nagrade za najbolji mladi bend (HGF, HR Demo Klub 2011., Fender Megamuzika 2013.), nominaciju za Porin u kategoriji „Najbolji novi izvođač“ 2013., dva sjajna albuma objavljena u izdanju Aquarius Records / Spona („Grije nas isto sunce“ 2012., „Stvarnost između reklama“ 2015.), te brojne nastupe u klubovima i na festivalima diljem Hrvatske, Slovenije, BiH, i Makedonije. Članovi benda su Brane - glas / gitara, Tafra - gitara / glas, Borna - bubnjevi / perkusije, Dinko - bas gitara, Kiki – truba, Magda – saksofon.

Radio Aktiv – Neki bolji svijet

Skupinu groove entuzijasta, aka Jeremiah's, od 2011. godina drži isto poslanje: dubok upliv u blues mantru; ukrašenu funkom i ojačanu rockom.
Od početnog instrumentalnog filipjanskog trojca (Sv. Filip i Jakov)- bubnjara Jeremije Eškinje, basista Luke Ćetkovića i gitarista Roka Vodopije poduplali su se za zadarske snage- usnoharmonikaša Franu Škaru i vokalisticu Mirtu Juran te filipjanca Antu Brzića, vokalista i trubača.
Jeremiah's kao pobjednici Croatian Blues Challenge-a u band kategoriji, nastupaju na International Blues Challenge-u u Memphisu, Tennessee u siječnju 2018.
Također, u studenom osvajaju 14. Mega Muzika Award for THE BEST YOUNG BAND 2017. Pobjednici su Hrvatskog Glazbenog Festivala HGF 2018.
Nastupajući diljem Hrvatske razvijaju svoj zvuk kojeg u ožujku i travnju 2017. zapisuju u fotogeničnom i akustičnom filipjanskom kazalištu. Također, dio albuma je sniman u Dark Horse Studiu u okolici Nashville, Tennessee. Zvuk albuma koji broji 9 autorskih pjesama je ostao autentičan zbog energije zajedničkog i analognog snimanja.

Jeremiah`s – Vegetation

Organizatorski tim festivala ove godine čine Marina Kuzmanić, Nataša Jukić, Nina Kamenjarin i Joško Grgin koji su dobro zasukali rukave kako bi festival slijedeće godine izgledao što bolje te privukao veliki broj posjetitelja.

-Festival gradimo iz godine u godinu, vidjeli smo neke od greškica koje smo učinili tako da će Grad ljubavi 2020. biti sigurno još bolji i prilagođeniji željama publike. Ovaj put sa organizacijom smo krenuli dosta ranije, angažirali smo trenutno neke od najboljih hrvatskih bendova, razmišljamo o vizualnom izgledu cijelog prostora i popratnom programu festivala, - kazao je Joško Grgin, idejni pokretač festivala.
Posebno se i ovom prilikom želim zahvaliti Gradu Kaštela, Turističkoj zajednici Kaštela, Županiji Splitsko-dalmatinskoj kao i tvrtkama CEMEX i hoteku Kastel koji su nam pomogli jer bez njih ništa od ovoga što radimo ne bi bilo moguće, naveo je Grgin.

Nataša Jukić, Nina Kamenjarin, Marina Kuzmanić, Joško Grgin

-Izuzetnu pažnju posvetit ćemo dječjem programu festivala tako da djecu i roditelje slijedeće godine očekuje bogat program. Bit će tu predstava za djecu, radionica, maštaonica, bajkaonica pričaonica, plesa  i igraonica tijekom svih dana festivala, a uskoro ćemo objaviti i taj dio programa, - kazuje nam Nataša Jukić koja je zadužena za dječji dio programa.

Nina Kamenjarin i Marina Kuzmanić kazuju nam kako pripremaju dio programa koji će se odvijati u Novom parku te u prostorima Kulturnog centra. Tako doznajemo kao nas očekuje dodatni glazbeni program sa male pozornice na kojem će nastupiti neki od lokalnih glazbenika, organiziraju se izložbe skulptura i slika uz radionice za djecu i odrasle, a tu će biti i nezaobilazni performansi te relaksacije uz glazbu i trenere koji će raditi na raznim meditacijama i vježbama za duh i tijelo.

Slijedeći Lovestock festival – Kaštela grad ljubavi održat će se od 18. do 21. lipnja 2020. godine na prostorima Kulturnog centra, Novog parka i parking prostora (koncerti) uz besplatan ulaz i kampiranje, a sudeći po prvim najavama, Kaštelane i njihove goste čeka izuzetan festivalski program.

Lovestock 2019 aftermovie

Lovestock festival – Kaštela grad ljubavi! organizira Kaštelansko kazalište


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij