hren
 

U ponedjeljak, 16. prosinca u 19.30 sati na velikoj pozornici HNK Split, pod vodstvom dirigenta Jakova Jurića, nastupiti će solisti i ansambli Škole, Glazba Split, a kao gost sudjelovat će i nacionalni prvak opere Ivica Čikeš.

Iako su božićni koncerti Glazbene škole Josipa Hatzea već dio tradicije,  prvi puta održat će se na velikoj pozornici Hrvatskog narodnog kazališta Split. Za tu prigodu okupljen je spektar talentirane djece i mladih koji će, solističkim izvedbama ili u ansamblima, nadići klasičnu koncertnu formu u glazbeno-scenskom djelu Sretan Božić Splite.

Božićni klasici i najljepši primjeri blagdanskih tradicijskih napjeva, uz baletne točke, povezani su u priču o adventskim običajima dalmatinskog kraja. Kako se nekad jelo i pilo, igralo, družilo i ljubovalo podsjetit će vas na splitskom dijalektu glazbenici i plesači Josipa Hatzea, koji su glumačke sposobnosti brusili uz dramske umjetničke suradnike Brunu Bebić, Laru Jerončić i Stipu Jelasku. Pod vodstvom dirigenta Jakova Jurića nastupit će Dječji zbor DO-RE-MI (voditeljica Agneza Medić), Dječji zbor Corona (voditeljica Ivana Šutić), Djevojački zbor (voditelj Dario Maleš), klasa pjevača Sanje Erceg-Vrekalo, bas Ivica Čikeš, Puhački orkestar GŠ Josipa Hatzea i Glazba Split uz učenike novonastalog programa za klasični balet, koje su pripremile Buga Bešker i Korana Bilan. Ovo će biti i prvi javni nastup polaznika programa klasičnog baleta Glazbene škole Josipa Hatzea, koji je krenuo s djelovanjem u tekućoj školskoj godini, a zahvaljujući kojem buduće balerine i baletani imaju priliku za formalnu plesnu naobrazbu. Za vizualnu transformaciju scene dalmatinske božićne proslave zaslužan je Ozren Bakotić. Ulaznice možete kupiti na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta Split.

Ne propustite poslušati i pogledati najljepše božićne klasike i tradicijske napjeve u novom glazbeno-scenskom ruhu te iskusiti posebno blagdansko ozračje uz najljepše čestitke od malih i mladih glazbenih i plesnih umjetnika!


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij