hren
 

Posljednji ovogodišnji Kino Cirkus u ponedjeljak, 16. prosinca u 20 sati u kinoteci Zlatna vrata, donosi nam brazilski dokumentarni film "Gira and the Circus of Life".

„Gira and the Circus of Life“ dio je inovativne petodijelne dokumentarne serije 'Reimagine Rio' poznate brazilske filmašice Katie Lund (film "Božji grad" nominiran za četiri Oskara i dobitnik brojnih nagrada!) i debitantice Lili Fialho.

"Gira and the Circus of Life" donosi priču o cirkusu "Circo Crescer e Viver" (Growing and Living Circus) smještenom u centru Rio de Janeira, na napuštenom parkingu koji je prije bio mjesto okupljanja prostitutki i narkomana, a danas je mjesto koje mijenja zajednicu. Cirkus su pokrenuli dugogodišnji prijatelji Vinicius i Junior s idejom stvaranja utočišta za djecu i mlade iz favela koji se žele kreativno ostvariti i osigurati bolji život sebi i svojim obiteljima. Cirkus nudi cirkusku školu za djecu i mlade od 7 do 17 godina, formalno cirkusko obrazovanje za starije kao i različite prilike za izvedbe.

Film prati priče nekoliko članova cirkusa: Tayana, koja je podrijetlom iz favele Santa Marta i kroz cirkus je došla do staža u PROFACu (circus Program for Circus Artist Training); Alessandro i Francisco, tinejdžeri koji su cijelo djetinjstvo proveli u cirkusu i danas su odlični akrobati; Djeferson koji je zbog svojeg netipičnog cirkuskog tijela nekoliko puta odbijen od strane Nacionalne cirkuske škole u Rio de Janeiru, ali je svoj dom pronašao u Circo Crescer e Viver,

Kao i uvijek, ulaz na Kino Cirkus je besplatan...


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij