hren

MUZEJSKE ZBIRKE TE POZNATA MJESTA POVIJESNE I KULTURNE BAŠTINE
Kako upotpuniti slobodno vrijeme koje provodimo kod kuće, a da to nije gledanje filmova, čitanje knjiga ili igranje društvenih igara. Dovoljno je imati mobitel i internet te umjesto uobičajenih pretraga, možete preko google mape pregledavati trgove i ulice vašeg omiljenog grada, a uz to se viritualno njima možete i prošetati. Jedna od mogućnosti, koju nam nudi današnja tehnologija je i virtualna šetnja po muzejima diljem svijeta.

Google je objavio kako je korištenjem tehnologije iz svoje usluge Street View omogućio virtualno pregledavanje zbirki 17 muzeja širom svijeta. Kroz Art Projekt korisnici mogu pregledavati zbirke nekih od najpoznatijih svjetskih muzeja, a trenutno ima više od tisuću slika koje se mogu detaljno pregledavati. Naime, kad korisnici odaberu muzej mogu se virtualno kretati mnogobrojnim hodnicima ili detaljnije pogledati pojedine izloške uz mnoštvo dodatnih informacija.
Google najavljuje kako će u Art Projekt dodati još muzeja i umjetničkih djela, a kako sve to izgleda može se vidjeti na stranicama projekta https://artsandculture.google.com/.

Također se navodi kako je svaki muzej odabrao jedno umjetničko djelo koje je fotografirano u gigapikselnoj razlučivosti, omogućujući korisnicima detaljan pogled na djelo prikazano sa 7 milijardi piksela.

Prema tvrtki Fast Company, Google Arts & Culture postoji preko 500 muzeja i galerija širom svijeta koje donose virtualne obilaske, poput British Museum u Londonu, Guggenheim muzeja u New Yorku, Muzej  D'Orsay u Parizu, Pergamski muzej u Berlinu,Rijksmuseum i Van Gogh muzej u Amsterdamu te Uffizi u Firenci.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij