hren

Evo kako možete virtualno pobjeći u naše nacionalne parkove bez napuštanja kuće tijekom epidemije koronavirusa!

Maštate o nekom lijepom mjestu na suncu s hladnom limenkom u ruci? Sve nam je jasno. Mi isto. Svi mi s dolaskom proljeća više od svega želimo uskočiti u udobnu i laganu odjeću s ciljem buđenja iz zimskog sna.

Realnost je ipak malo drugačija i vikende kakve znamo zamijenili smo, barem se s obzirom na aktualne mjere sigurnosti nadamo da jesmo, gledanjem filmova, serija i kopajući po bespućima interneta. No, znači li to da ćemo zato ostati lišeni šetnji? Ne. Živimo u 21. stoljeću. Virtualne šetnje postoje odavna, a u ovim nam trenucima omogućuju najsigurniji put iz izolacije koja nas je okovala.

Stoga, ako dosad niste nabasali na ovu destinaciju, krajnje je vrijeme da to promijenite. Mrežna stranica Parkovi hrvatske adresa je na kojoj možete pronaći razne fotografije i video sadržaj naših već u svijetu poznatih nacionalnih parkova i na taj način se pretvoriti u pravog malog istraživača. Znamo koliko je teško ostati kod kuće, ali sada je vrijeme da budete jedni drugima uzor i da iskoristite sve što nam Internet kao takav pruža.

Iako postoje mnoge odlične stranice poput Google Arts&Coulture , gdje možete vidjeti razna umjetnička djela i pročitati zanimljive priče, a koje vam svakako preporučamo, ne bi bilo loše prvo zaviriti u ‘vlastito dvorište’. Jer, budimo realni. Rijetko tko od nas je posjetio sve naše posebne prirodne ljepote.

Vjerujemo, izbor nije lak kada se radi o nacionalnim parkovima. Ali tko je rekao da morate i izabrati? Šetnja je besplatna, vremena na rukama imate zasigurno i više no što vam drago pa slobodno zavirite u apsolutno sve parkove i odmorite dušu. Pronađite svoga favorita, isplanirajte put za vrijeme kad će nam to ponovno biti dostupno ili se jednostavno provedite učeći nešto novo. To je uvijek super opcija!

Prva destinaciju koju sugeriramo su Brijuni. Autorici ovog teksta na spomen Brijuna srce uvijek zatitra. Doduše, možda zato što je rođena baš preko puta tog posebnoga otočja pa ju mnoge uspomene vežu za ovaj otok pun povijesti i prirodnih ljepota. Nigdje nećete kao tamo pronaći zebre koje lagano šeću livadama, vidjeti prelijepe paunove ili vožnjom bicikla skenirati prekrasne vile s privatnim plažama. Brijuni su spoj kulture, povijesti i prirode na jako maloj površini i to je što ono otočje čini tako posebnim.

Svoju virtualnu šetnju možete započeti odmah jednim klikom. Kornati nikada nisu bili u planu za posjetu. Barem ne do sada. S posebnim guštom čitalo se o kamenim labirintima i toj razvedenoj otočnoj skupini. Došlo mi je skočiti kroz ekran i barem malo osjetiti miris Mediterana i gledati u staru maslinu koja se prkosi vremenu. A sve to, barem u nekome obliku je stvarno lako doživjeti. Ako ste pak sve naše najglasovitije ljepote prirode dosad već pohodili, iskoristite priliku prisjetiti se tih krajolika, mirisa i posebnosti svakoga od njih. Malo sreće i lijepih misli nam u ovom trenutku svima treba više no ikad.

Ako se ipak odlučite pobjeći malo dalje od Lijepe naše, u nastavku teksta donosimo vam i primjer kako možete prošetati po jednom od svjetskih čuda – Kineskom zidu.

Priča o kineskome zidu
Davne 2013. godine posjetila sam Kineski zid. Imala sam 17 godina i to sam učinila sama sa svojom prijateljicom. Podosta hrabro kada si sada razmislim. Približavajući se, oprale su me emocije. Zbog povijesti i prilike. Bilo je nerealno. Sad i vi imate priliku učiniti isto zahvaljujući The China Guide, turističkoj agenciji koja je razvila virtualnu turu po jednom od najznačajnijih dijelova Kineskoga zida- Jinshanlingua do Simataija. Ovaj dio prelazi granicu između Pekinga i provincije Hebei i bio je odredište mnogih fotografa zahvaljujući sjajnim prizorima, navodi agencija. Svoju virtualnu šetnju po Kineskome zidu možete doživjeti jednim klikom na stranicu.

Izvor : Tportal


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij