Završena je nebeska šetnica na Biokovu. Na 1228 metara nadmorske visine, jedinstvena će svjetska atrakcija zasigurno privući mnoge željne jedinstvenog doživljaja hodanja po oblacima i pogleda od kojeg - doslovno, nekima možda i od straha, zastaje dah.

I suri će orao ostati bez daha kad ugleda prve nebeske šetače. Moćno i  ponosno, poput svete planine Biokovo, ispružila se nebu pod oblake šetnica u obliku potkove. Čelično-betonska konstrukcija daje joj sigurnost, stakleni pod i ograda neslućeni osjećaj slobode i strahopoštovanja. 

- Mi se sad stvarno nalazimo nad 1228 metara. Naravno i stojimo na staklu , odavde se pruža prekrasan pogled na otoke, dolje u ponor, a za lijepog vremena vidi se i Italija, govori Slavo Jakša, ravnatelj, JU "Park prirode Biokovo".

Na rubu litice iznad ponora, površine oko 40 metara četvornih, vidikovac Ravna Vlaška, prvi u Hrvatskoj, jedinstven u Europi. Godinu dana trajali su radovi. Biokovo je prekrasna, ali i  surova planina.

- Radnicima nije bilo lako i ja im čestitam što su ovu zimu prezimili na Biokovu. Glavni izvođač radova bila je tvrtka Redis iz Splita, kaže Jakša.

Osam milijuna kuna vrijedan pogled s 1.228 metara nadmorske visine. "Skywalk" dio je velikog projekta Novi Adrion, financiranog europskim novcem, koji će Biokovo na novi način otvoriti posjetiteljima. Koračati po oblacima više nisu samo snovi.

Izvor: HRT


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij