hren

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije vezano uz COVID-19 bolest u Republici Hrvatskoj i našem okruženju, potrebno je otkazati sva javna okupljanja i javne manifestacije uključujući Pula Film Festival, Motovun Film Festival i Međunarodni Jazz Festival u Grožnjanu, priopćili su iz Stožera civilne zaštite Istarske županije

Pulski filmski festival u svome je 67. izdanju trebao početi 18. srpnja premijernim prikazivanjem hrvatsko-švicarskog filma 'Mare' redateljice Andree Štake, predvođen Marijom Škaričić i Goranom Navojcem. Već je najavljen i početak prodaja karata, broj planiranih sjedala u Areni bio je znatno smanjen.

Danas je, međutim, Istarski stožer objavio kako će zbog pogoršanja epidemiološke situacije predložiti otkazivanje toga i drugih festivala, Motovuna i Međunarodnog Jazz Festivala u Grožnjanu,

- Gosti i izvođači na tim manifestacijama dolaze iz zemalja visokog rizika. Prateći događaji okupljaju veliki broj posjetitelja što onemogućava održavanje fizičke distance. U takvim okolnostima je teško provoditi protuepidemijske mjere. Okupljanja velikog broja ljudi predstavljaju događaje visokog rizika za širenje COVID-19 koronavirusa što može povećati broj zaraženih i oboljelih u kratkom vremenskom razdoblju i dodatno ugroziti zdravlje stanovništva Istarske županije i opteretiti zdravstveni sustav u županiji -  navodi načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac. Odluka se, dodaje, upućuje Stožeru civilne zaštite RH na potvrđivanje.

Ubrzo su se priopćenjem oglasili i iz Pule

- Dragi prijatelji Festivala, javljamo vam da se ove godine, poštujući smjernice i upute nadležnih stručnjaka, 67. Pulski filmski festival neće održati u tradicionalnoj formi i sadržaju. Pulski filmski festival priključuje se općoj društvenoj odgovornosti u svrhu sprečavanja širenja zaraze virusom covid-19. Tijekom narednih dana, u dogovoru s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske, Festival će obavijestiti javnost o eventualnim alternativnim kanalima održavanja ili prikazivanja festivalskih programa. U ovom izvanrednom društvenom trenutku, zdravlje publike, gostiju, filmskih autora i medijskih predstavnika zajednički je i jedini prioritet, te je prilagodba programa nužna kako bi poduzeli sve propisane mjere i slijedili upute za sveopću dobrobit -  kažu iz Pulskog filmskog festivala.

Izvor : Tportal.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij