hren
 

TASTEATLAS (www.tasteatlas.com), svjetski atlas hrane, objavio je godišnju ljestvicu najboljih tradicionalnih jela na svijetu.

Pizza margherita iz Napulja proglašena je najboljim tradicionalnim jelom na svijetu. Turski adana kebap je drugi, a japanski ramen treći.

Fiš paprikaš je jedino hrvatsko jelo na ljestvici 100 slavnih svjetskih jela, a završio je na 90. mjestu. Najveći uspjeh Hrvatske na ljestvici je treće mjesto Dalmacije na ljestvici najboljih regionalnih kuhinja. Sva hrvatska jela nalaze se na adresi www.tasteatlas.com/croatia.

TasteAtlas sadrži bazu od više od 10.000 tradicionalnih jela i lokalnih proizvoda. Top ljestvice su složene na temelju 63.402 priznata korisnička glasa.

Cijelu ljestvicu možete pogledati ovdje: www.tasteatlas.com/best

Najbolji tradicionalni restorani

Pizza napoletana u pizzeriji L'Antica Pizzeria da Michele (Napulj, Italija) proglašena je najboljim kultnim restoranskim jelom na svijetu. Drugi je cheeseburger u restoranu Emily u New Yorku, a treći hummus u Abu Hassanu u Tel Avivu.

Cijelu ljestvicu najboljih tradicionalnih restoranskih jela i legendarnih restorana starijih od 100 godina pogledajte ovdje: www.tasteatlas.com/best/restaurants

Najbolja jela po kategorijama

Najbolja tradicionalna kuhinja - talijanska
Najbolja regija za tradicionalnu hranu - Emilia-Romagna (Italija)
Najbolji grad za tradicionalnu hranu - Pariz (Francuska)
Najbolji sir - brillat-savarin (Francuska)
Najbolji desert - chocotorta (Argentina)

Sve kategorije i top 5 hrana po državi: www.tasteatlas.com/best

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij