hren

Kaštelanin Nikola Vugdelija novom pjesmom kritički progovara o stanju društava i umova na Balkanu. Njegov tekst prilično je direktan i „udara“ na sve ono što smatra krivcem i utegom na našem razvojnom putu.

-Ova pisma je nastala iz potrebe da se, uslijed iskrivljene slike i pristrane interpretacije prošlosti (gdje prošlost kroji svako na osnovu svoje perspektive a samim tim se gubi iz vida objektivnost), javno i nepristrano progovori o stanju na Balkanu koje se ne mijenja zadnjih sto godina a nužno je i mislim da je vrijeme da se raščiste "stare aveti" jer je to nužan preduvjet da idemo naprijed kao društvo.

Sve dok se ne riješi uloga komunista u okviru antifašističkog pokreta kod nas i ne obavi lustracija komunističkih zločina, dok se danas dio hrvatske javnosti, uključujući navijače, ne ogradi od ustaštva i smjesti ustašku i komunističku ideju u ropotarnicu povijesti i ne  zaključi s tim dijelom povijesti, naše društvo će se uvijek vraćat na to i vrtit ćemo se u krug. Isto kao kad neko ima traumu pa dok je ne riješi ona će se pojavljivat u obliku raznih poremećaja, psihičkih, fizičkih ili duhovnih.
Ovom društvu je potrebna kolektivna psihoterapija a najbolje je preventivno djelovat na način da se u osnovne škole uvedu predmeti poput građanskog odgoja jer je škola praktički izgubila ulogu odgojne ustanove pretvorivši se u regruta kapitalističkog sistema kojoj je ocjena mjerilo vrijednosti pa tako i vrijednosti neke osobe, - objasnio nam je Nikola poruku koju ovom pjesmom želi prenijeti slušateljima.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij