hren

PUNK LEGENDE NA EKRANU
Boyle već ovog ožujka kreće sa snimanjem serije od šest epizoda o Sex Pistolsima po biografskim zapisima gitariste Stevea Jonesa „Lonely Boy“. Drugi ključni lik iz Sex Pistols priče, John Lydon ne sudjeluje u ovom projektu.

Danny Boyle je nesumnjivo jedan od najboljih filmskih redatelja koje je Velika Britanija dala od Alfreda Hitchcocka naovamo. Kad netko u svojoj filmografiji potpisuje filmove poput „Shallow Grave“, „Trainspotting“, „The Beach“, „28 Days Later“, „Sunshine“, „Slumdog Millionaire“ (za kojeg je dobio i Oscara za režiju), „127 Hours“, takav se zaključak sam nameće.

Nakon uspjeha 2019. s filmom „Yesterday“, romantičnoj glazbenoj komediji o Engleskoj u kojoj svi kolektivno zaborave pjesme Beatlesa, osim mladog glazbenika koji se pokušava probiti na sceni, Boyle ostaje na glazbenim temama, ali se okreće televiziji.

Kako javlja The Guardian, Boyle već ovog ožujka kreće sa snimanjem serije od šest epizoda o Sex Pistolsima po biografskim zapisima gitariste Stevea Jonesa „Lonely Boy“. Drugi ključni lik iz Sex Pistols priče, John Lydon ne sudjeluje u ovom projektu. I inače je bio vrlo sumnjičav u prijašnjim ekranizacijama života i djela Sex Pistolsa i odbijao autorizirati takve filmske pokušaje. U ovom slučaju je jednostavno zaobiđen, serija će ionako u centru imati simpatičnog, ali sirovog i polupismenog mladog kleptomana koji se uhvatio gitare i svojim rifovima – uz ostale velikane – definirao punk kao glazbeni pravac.

Danny Boyle je fasciniran Pistolsima kao i mnogi drugi, posebno njihovim društvenim utjecajem koje definira kao trenutak kad su se britansko društvo i kultura zauvijek promijenili.

“Zamislite da sa svojim prijateljima provalite u svijet kojeg vidimo u serijama „The Crown“ i  „Downton Abbey“ i vrištite svoje pjesme o bijesu zbog svega što taj svijet predstavlja. Bila je to točka detonacije ulične kulture u kojoj su obični mladi ljudi imali pozornicu i iskazali bijes i svoju modu, a svi su to morali gledati i slušati i svi su ih se ili bojali ili su ih slijedili” – izjavio je Danny Boyle.

U seriji neće biti velikih holivudskih zvijezda. Možda najveća je Maisie Williams, poznata po ulozi Arye Stark u „Igri prijestolja“. Ona će glumiti Jordan Mooney koja je bila puno više od prodavačice robe u dućanu Viviene Westwood i Malcolma McLarena koji je modelirao Sex Pistolse i vodio ih kao manager.  Jonesa glumi Toy Wallace, australsko-američka zvijezda u usponu, dok Johna Lydona utjelovljuje mladi Anson Boon kojeg pamtimo po ulozi u hvaljenoj ratnoj drami „1917“.

Iza serije stoji američka TV mreža FX i ovo nije prva suradnja s Boyleom jer je prije dvije godine režirao tri epizode serije o otmici Johna Paula Gettya III.

“Sjajno je raditi opet s Dannyjem Boyleom, iznimnim umjetnikom zaslužnim za toliko sjajnih igranih filmova i TV serija. Steve Jones bio je u središtu oluje koja je potresla rock establišment i oduševljeni smo što imamo Dannyja i ostatak kreativnog tima koji će ispričati priču člana jednog od najzloglasnijih glazbenih bendova, Sex Pistols” – rekao je Nick Grad, predsjednik originalnih programa u FX-u.

Izvor: Novilist.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij