Kada su u pitanji biljke, podatak koji uvijek volimo čuti je da ne zahtijevaju sve zelene krasotice veliku stručnost. Mnoge među njima su dovoljno izdržljive da mogu preživjeti čak i kada dobiju mjesto u domu prirodnih antitalenata (barem za biljke).

Na popisu biljaka za koje se lako brinuti svoje mjesto ima i zlatni puzavac, poznat i pod imenom đavolji bršljan. Ova tropska biljka toliko je nezahtjeva da je neki stručnjaci za biljke nazivaju i najlakšom sobnom biljkom za brigu svih vremena.

Zlatni puzavac ima atraktivno srcoliko lišće, a može napredovat i u slučaju slabog osvjetljenja i vlažnosti. Uspjet će čak i ako ga se povremeno zanemari, ali naravno potrudite se da vam se to ne događa.

Otporna i navodno privlači bogatstvo: Biljka s kojom se ne morate bojati zime"Kineski dolar": Otporna biljka za koju se vjeruje da donosi novac i blagostanje

Ipak, ova činjenica zlatni puzavac čini idealnim izborom za sve koji žele imati sobne biljke u svom domu, ali su prezauzeti za preveliku brigu.

Ipak, ako želite ugoditi ovoj biljci, stavite je u osvjetljeni dio doma, ali ne i na izravnu sunčevu svjetlost. Da dovima previše sunca pokazat će vam blijedim lišćem.

Ova biljka voli i da joj se zemlja isuši između dva zalijevanja, a kada je žedna lišće joj se objasi. Nemojte dozvoliti da ova faza traje predugu jer će lišće inače početi opadati.Kućna paprat: Popularna "raščupanka" kojoj zima ne smeta

Popularna puzavica koja ukrašava mnoge domove također i filtrira zrak od benzena i formaldehida koji je primjerice prisutan u dimu cigarete.

Vjeruje se kako đavolji bršljan donosi sreću.

Bitno je znati i da su mu listovi otrovni pa biljku valja držati podalje od male djece i kućnih ljubimaca.

Naime, ova atraktivna biljka penjačica opasna je po život jer sadrži kristaliće u obliku iglica kojima se ista brani od grabežljivaca iz prirode. Probavljanje ovih kristalića može izazvati iritaciju usta i jezika, probleme s gutanjem sline i povraćanje.

Izvor : Zadovoljna.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno