petrit

Kroz pet koncerata publici će se predstaviti ponajbolji svjetski gitaristi  iz Španjolske, Italije i Hrvatske

UTORAK 2.11. u 19h, koncertna dvorana Hrvatski dom Split 

"Guitarra española" – Rafael Aguirre (Španjolska)

Rafael Aguirre, trenutno vodeći i najpoznatiji španjolski gitaristički virtuoz mlađe generacije, publiku diljem svijeta oduševljava svojim izvedbama moderne, klasične i flamenco glazbe. Dobitnik je 13 prvih nagrada na najprestižnijim gitarističkim festivalima i natjecanjima u svijetu, Po prvi puta će se hrvatskoj publici predstaviti baš u Splitu na 9. Danima klasične gitare i to s programom pod nazivom "Guitarra española" koji sadrži najpoznatija djela španjolske klasične i flamenco literature.

ULAZNICE: https://adriaticket.com/event/7000-guitarra-espanola-rafael-aguirre

- SRIJEDA 3.11. u 19h, koncertna dvorana Hrvatski dom Split 

"Omaggio" – Petrit Çeku (Hrvatska / Kosovo)

Petrit Çeku, omiljeni hrvatski gitarist, od kritike nazvan i „Pogorelićem gitare“, čest je gost festivala Dani klasične gitare, kao i najvećih svjetskih pozornica. Njegova virtuoznost i iznimna senzibilnost već godinama oduševljava domaću i inozemnu publiku i kritiku, a za ovogodišnji splitski koncert pripremio je program lirskog karaktera pod nazivom „Ommagio“ u spomen na prošle godine iznenada preminulog hrvatskog gitarista Gorana Listeša.

ULAZNICE: https://adriaticket.com/event/7001-omaggio-petrit-ceku

- ČETVRTAK 4.11. u 19h, koncertna dvorana Hrvatski dom Split i PETAK 5.11. u 19h, Dom kulture Zvonimir Solin

"Musicas del Mundo" – Sevilla Guitar Duo (Španjolska)

Iz srca Andaluzije po prvi put u Hrvatsku stiže “Seville Guitar Duo” kojeg čine priznati i nagrađivani španjolski gitaristi, profesori na glazbenom konzervatoriju u Sevilli, Francisco Bernier i Antonio Duro. Splitskoj publici će se predstaviti atraktivnim programom „Musicas del Mundo“ sastavljenim od djela skladatelja 19. i 20. stoljeća iz raznih djelova svijeta te pokazati zašto španjolska kritika njihove izvedbe opisuje kao „izvanrednu igru boja i senzibilnosti“.

Za koncert u Hrvatskom domu (4.11.) ulaz besplatan uz obaveznu rezervaciju mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Za koncert u Dom kulture Zvonimir Solin (5.11.) ulaz besplatan bez prethodne rezervacije.

- SUBOTA 6.11. u 19h, koncertna dvorana Hrvatski dom Split 

“Omaggio ad Astor Piazzolla” - Cesare Chiacchiaretta, bandoneon i Giampaolo Bandini, gitara (Italija)

 Ove godine se obilježava 100.obljetnica rođenja argentinskog genija, izumitelja stila “Tango Nuevo” Astora Piazzolle i autora svevremenskih hitova „Libertango“ i „Oblivion“. Program “Omaggio ad Astor Piazzolla”  u potpunosti posvećen njegovom opusu izvest će najbolji svjetski duo bandoneon/gitara, talijanski virtuozi Cesare Chiacchiaretta i Giampaolo Bandini.

ULAZNICE: https://adriaticket.com/event/7003-omaggio-ad-astor-piazzolla

Festivalska ulaznica za 9. Dane klasične gitare: https://adriaticket.com/event/7004-9-dani-klasicne-gitare-festivalska-ulaznica


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij