upitnici

Nakon što razmislite o prošlosti i pomirite se s time kako se osjećate u vezi s njom, bit ćete spremni za sljedeće faze svog životnog puta.

Godina se približava kraju i vrijeme je da se osvrnemo na sve što smo radili u prethodnom periodu, ali i da razmislimo o tome jesmo li zadovoljni postignutim. Važno je imati na umu da za sve što do sada nismo stigli napraviti ili ukoliko smo griješili, možemo napraviti plan, popraviti greške, postaviti ciljeve i krenuti ka njihovoj realizaciji.

Prije svega je važno dobro razmisliti što želimo u životu kako bismo mogli poduzeti korake u realizaciji svoje želje.

“Što radim sa svojim životom?”

Korak 1: Razmišljajte o prošlosti.

Ako ne znate što osjećate prema svojoj prošlosti, onda ne možete poduzeti korake prema poboljšanju svoje budućnosti. Stoga odvojite malo vremena i razmislite o svojoj prošlosti.

Preporučuje se da to radite u obliku dnevnika. Zapisivanje vaših misli na papir, koristan je način da shvatite što uistinu osjećate. Nakon što razmislite o prošlosti i pomirite se s time kako se osjećate u vezi s njom, bit ćete spremni za sljedeće faze svog životnog puta.

Korak 3: Konzumirajte smislen sadržaj.

Ovaj korak znači da je potrebno neko vrijeme za konzumiranje sadržaja koji vam pomaže u usklađivanju s vašim ciljevima. Slušajte podcaste, pročitajte neke knjige, pogledajte nekoliko videozapisa o različitim temama vezanim uz osobni rast i temama koje su specifične za ono što mislite da želite u životu. Pogotovo ako postoji netko kome se zaista divite i tko ima sadržaj od kojeg možete učiti.

Korak 4: Napišite pismo.

Pisanje pisama svojoj prošlosti i budućnosti nevjerojatna je tehnika za vježbanje i doživljavanje samosvijesti. To je vrlo korisno da shvatite što radite sa svojim životom i što želite od budućnosti!

Možete pisati sebi pisma u različitim trenutcima u prošlosti kako biste razmišljali o sebi u prošlosti. Ili možete pisati pisma svom budućem ja tako da zaista možete biti iskreni prema sebi o tome što želite u budućnosti.

I gdje ste sada, što je uglavnom mjesto gdje samosvijest dolazi u igru!

Korak 5: Napravite popis svojih strasti.

Ovaj vas korak doista može povezati s onim o čemu sanjate.

To je jednostavno, ali vas stvarno može dovesti u kontakt s onim što stvarno volite i što vam je prioritet. Samo sjednite i uzmite bilježnicu i počnite sastavljati popis svih stvari oko kojih ste strastveni i što vas inspirira.

Zatim se možete vratiti na popis i ocijeniti za koje vjerujete da su vam uistinu najvažnije. To će vam pomoći da shvatite na što biste se trebali usredotočiti tijekom uloženih napora za osobni rast. I pomoći će vam da ostanete u kontaktu sa svojim emocijama i onim što stvarno želite, a ne onim što možda mislite da vi (ili drugi) želite da bude prioritet na površinskoj razini.

Korak 6: Pohađajte besplatni online tečaj.

Zanima vas astronomija? Fotografija? Digitalni marketing? Postoje besplatni online tečajevi za sve i svašta!

Sazrijevanje uključuje učenje novih stvari, a online tečajevi su fantastičan način za to.

Korak 7: Napravite jednogodišnji plan.

Posljednji korak je izrada jednogodišnjeg plana – sjednite i napravite plan kako želite da izgleda sljedećih 365 dana.

Zapamtite da se mnogi od ovih koraka odnose na to kako želite da izgleda vaša budućnost. A nevjerojatan korak za to je stvaranje jednogodišnjeg plana.

Suočite se s tim što želite i krenite u ostvarenje svojih ciljeva!

Izvor: Novilist.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno