hren
 

Ljudsko tijelo svaki dan gubi vodu kroz znoj, urin, pa čak i disanje. Uzevši u obzir da se naša tijela sastoje od 60 posto vode, važno je nadoknaditi izgubljenu tekućinu pijući dovoljno i redovito. Dnevno se preporučuje šest do osam čaša vode, ali to ovisi i o općem zdravlju, klimi u kojoj živimo i količini tjelovježbe.

REZULTATI ISTRAŽIVANJA
Evo koliko Hrvata vjeruje da je korona izašla iz laboratorija i da su za sve krivi Bill Gates i 5G mreža

SPLIT – Green Sail, hrvatska neprofitna organizacija koja već nekoliko godina radi na razvoju održivog turizma u nautičkom sektoru pokrenula je virtualnu kampanju Green Sail Takes 5! kako bi se obilježio ovogodišnji Svjetski dan oceana koji se globalno slavi 8. lipnja.

"MALI KRUG VELIKIH LJUDI"
Autor pjesme je Ivan Dečak koji je zaslužan za još jedan Massimov hit "Nama se nikud ne žuri".

Svako je dijete jedinstveno, no neka zahtijevaju posebnu pažnju. Među njima su darovita djeca, koja trebaju nešto drugačije okolnosti kako bi iskoristila svoj potencijal i izrasla u sretne odrasle ljude.

IZABRANE SU 22 PJESME
Poznate su pjesme i izvođači 60. Splitskog festivala koji će se održati početkom srpnja na Prokurativama. Na ovogodišnjoj jubilarnoj glazbenoj manifestaciji, uz večer novih skladbi na programu će biti i retrospektivna večer.

MARILYN MONROE
U kolovozu ove godine navršava se punih 58 godina otkako nas je napustila najpoznatija plavuša svijeta - Marilyn Monroe. Da je kojim slučajem živa, upravo na današnji dan, 1. lipnja, navršila bi 94 godine. No život je za nju napisao sasvim drugačiji scenarij. Bilo kako bilo, Marilyn Monroe uvijek će biti glumica koja je američkom predsjedniku Johnu F. Kennedyju pjevala ‘Sretan rođendan’, a upamćena će ostati i scena u kojoj se njezina bijela haljina diže na ulici i gotovo otkriva sve što se krije ispod nje.

Bliži nam se ljeto pa je dobro obnoviti zalihu recepata za kolače zbog kojih ne trebamo paliti pećnicu. Nataša Pralica ima cijeli niz takvih recepata, a jedan od njih je onaj za kinder bueno kolač bez pečenja.

Gregada je naše staro ribarsko jelo, vrlo jednostavno za pripremu, a vrlo ukusno. Može se kuhati od bilo koje bijele ribe. Za ovaj ručak, kuhali smo zubaca od 3 kg i grdobinu od 2 kg. Birajte veće primjerke ribe s manje kostiju. Gusti šug, daje joj poseban ukus. Ako imate veću ribu poput lubina, škarpine, orade, grdobine, zubatca, prerežite ih na 2-3 dijela, ako je riba manja, ostavite je u komadu.

PERISKA
Iako je velika školjka, teško ju je zamijetiti jer je gotovo do vrha ukopana u pijesak u kojem živi. Zbog prekomjernog izlova u prošlosti u mnogim turističkim mjestima populacija periske potpuno je uništena

ROMAN CANDICE CARTY-WILLIAMS
Iako je uspoređuju s kultnim 'Dnevnikom Bridget Jones', roman prvijenac britanske spisateljice Candice Carty-Williams 'Queenie' nadilazi taj okvir, kažu iz Hena coma koji je upravo objavio hrvatski prijevod ovoga bestselera Sunday Timesa. Autorica u njemu, navode, britko i beskompromisno propituje važne teme: rasizam, seksizam te kolektivne i individualne traume

PRVA GODIŠNJICA SMRTI DUBROVAČKOG MAESTRA
Posljednjeg dana svibnja obilježava se prva godišnjica smrti velikog maestra Đele Jusića. U povodu tog tužnog dana mnogi su se njegovi prijatelji, kolege i suradnici odazvali da u ovim otežanim uvjetima izazvanim pandemijom, zapjevaju antologijsku pjesmu »La musica di notte« i tako još jednom odaju počast tom glazbenom velikanu.

Nakon što je epidemija završila u većini balkanskih zemalja srpska premijerka Ana Brnabić zamolila je EXIT Festival da se ne otkaže već pomakne na kasniji ljetni termin. Ova vijest postala je jedna od vodećih vijesti svjetske glazbene industrije prošli tjedan i donijela tako potrebnu nadu za povratak live evenata i vraćanja života u normalu.

S nekim vozilima prijeći ćete više od 70 km na rezervi, s drugima manje od 40 km, a sve ovisi i o stilu vožnje, vozite li u gradu ili na autocesti... automobili gorivo

Korištenje kore voća za praktične svrhe može vam pomoći u smanjivanju bacanja hrane

Glazbena mladež Split priprema prijavu na Natječaj za EU projekt Umjetnost i kultura  online . Cilj ovog projekta je pružiti mladim ljudima do 25. godina života znanja i vještine  na području digitalnog djelovanja u novim medijima s naglaskom na sektor kulture i umjetnosti.

Nikad iščekivanija ljetna kulturna sezona polako se zahuktava. Ljetno kino Bačvice od idućeg tjedna ponovno će biti omiljeno mjesto brojnih ljubitelja filma, a dobre vijesti oko programa i planova za kultno gradsko kino jučer su s javnošću podijeli Danijela Ćukušić, ravnateljica Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, Alen Munitić, umjetnički direktor Kina Mediteran i Jelena Hrgović Tomaš, zamjenica gradonačelnika Splita.

Nakon nevjerojatnog uspjeha iz 2015. godine, koncept je ubrzo nadišao hrvatske granice i otputovao u Svijet, a sada stiže i u grad pod Marjanom

NP „Krka“ postao je kulisa poznatog šibenskog DJ-a Lawrencea Kleina, čiji će se dvosatni nastup emitirati putem Facebooka ovog četvrtka od 21 sat

Splitski skladatelj Ivo Lesić povratak djece u vrtiće i škole najavio je korisnom pjesmom i naslovom bez okolišanja: “Peri ruke!”.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij