U ČAST KAŠTELANSKIH VINA
U svrhu prezentiranja priče o  prošlosti i sadašnjosti kaštelanskih vinograda i konoba, kaštelanski vinari iz udruge Kaštelanski crljenak organiziraju manifestaciju pod nazivom „Puti Kaštelanskog crljenka“, koja će se održati u subotu i nedjelju, 17. i 18. prosinca.

Manifestacija je podijeljena u dva dijela, prvi se odvija u subotu, s početkom u 10 sati, kada će biti okupljanje sudionika u konobi Matela u Kaštel Sućurcu.

Iz konobe Matela, u suradnji s udrugom ljubitelja konja, povorka s kočijama krenut će u obilazak nekoliko kaštelanskih konoba, vinarije Perišin u 12 sati i u 13 sati vinarije Bedalov u Kaštel Kambelovcu te u 14 sati vinarije Biliškov u Kaštel Lukšiću.
Vinari - domaćini goste koji pristignu počastit će, uz kušanje vina, i ponekim gurmanskim zalogajem.

Dan kasnije, u nedjelju, na rasporedu je Dan otvorenih konoba, koji će trajati od 10 do 18 sati.
Vinari će tako otvoriti vrata svojih konoba i to u Kaštel Sućurcu vinarija Matela, u Kaštel Kambelovcu vinarije Perišin i Bedalov, u Kaštel Starom vinarija Poljoprivredne zadruge, vinarija Kuzmanić i vinarija Marina Milana te u Kaštel Štafiliću vinarija Vuina i vinarija Ivice Milana.

Svi koji se odluče sudjelovati u Danu otvorenih vrata i posjetiti navedene konobe, u prvoj konobi imat će priliku kupiti posebnu čašu, po cijeni od 50 kuna, s kojom će moći dalje posjetiti sve otvorene konobe i uživati u kapljicama opola, crnog i bijelog vina.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)