hren
U prostorijama PZ Kaštelacoop u Kaštel Starome, obala Kralja Tomislava 55, započeo je sa radom Laboratorij za analizu vina i mošta. Laboratorij će voditi iskusni diplomirani inženjer agronomije Snježana Dajak. Gospođa Dajak je osoba sa dugogodišnjim iskustvom u ovakovom tipu posla.

Osim analitičkih parametara koji se mogu izmjeriti u laboratoriju (alkoholi, ukupne kiseline, hlapive kiseline i sumpori) naši vinari mogu dobiti savjet što i kako sa vinom. Svaki uzorak dobiva potvrdu o izmjerenim parametrima kao i organoleptičku ocjenu samog vina.

Laboratorij će raditi povremeno (većinom utorkom i četvrtkom iza 1730h). Cijene analize će biti vrlo prihvatljive sa dodatnim popustima na veći broj uzoraka.

Vjerujemo da je ovo bitan iskorak prema podizanju kvalitete kaštelanskih vina i nadamo se da će naši vinari prepoznati ovu pogodnost.

Telefon na koji se mogu dobiti dodatne informacije je 091/2122230 Snježana Dajak.


KOMENTARI:

Stari Komentari (7)

 • (Gost)

  u kašteliman od svi sastojak vina reste najviše cukar, voda i sumpor. digod trevi i kakvi vinogradić, a većina grozja je sa sunčani obronak teteesa i to sa zaštićeni pozicija makedonija i vrgorac do koji se dolazi priko punte o takujina.
  oni ča jemadu dobro vino o svog grozja iz svoji vinogradi u kaštilima ne gredu za procesijon
  endem

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  Ko još jema vino za misu, koji će mu kaco ti laboratorij, a ako oću pravit vino od vode i tange onda jeman svoj. Fala in,

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  ne triba kaštilima laboratorij za analizirat vino,
  jeftinije bi im bilo da su zvali gospodina biočića - PIPU iz sućurca nema toga laboratorija koji se more mirit s njegovom preciznošću

  Hvala!

  oko 13 godina prije
 • Podrumar - amater (Gost)

  Sve pohvale za osnivanje laboratorija. Edukacija podrumara i primjena pravih i priznatih metoda jedini su put za podizanje kvalitete naših vina (koja je danas istinski mizerna u usporedbi sa zapadnim susjedima). Pametnjakovićima iz prethodnih komentara preporučujem da piju vodu.

  oko 13 godina prije
 • Za podrumara ----amatera (Gost)

  Kvalitetu naših Kaštelanskih vina nemože se ni podignit ni spustit, kad se radi o autohtonim sortama i podrućju di se nalaze. Sve zavisi od godine do godine i kolićini padalina, o kojima ovisi postotak cukra u mastu, i držin da ga ne tribe dirat ni dodavat ako je godina bila kišovitija; bit će malo manja gradacija i više vina.Mene je to ućija moj dide i vidiš da mi ni potribna nikakva edukacija da ne duljin o botamu i spremanju vina.Ne zanimaju me zapadni a pogotovu istoćni susjedi, i ne pljuj po svome jer mi se ćini da se ne razumiš u ono o ćmu nastojiš bit pametan.

  oko 13 godina prije
 • Dide (Gost)

  Lipo je cut da se neko poziva na didu ali,ako bi se u svemu pozivali na didu jos bi bili u 19 stoljecu.Treba pratit nove poglede na proizvodnju vina i tradicionalan pristup prilagoditi tim novim pogledima.
  Kastela imaju veliki potencijal po pitanju autohtonog sortimenta baziran na tradiciji (nasi stari),tradicija po pitanju proizvodnje vina i njegovo cuvanje je isto tradicionalna i to je lose.Treba se prilagodjavat novijim tehnoloskim pristupima njegovanja i cuvanja vina.

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  Nikad mi se didu ni pokvarilo vino, a kvaliteta se znala, uvik je bila ista i prepoznatljiva. Ako je rić o tzradiciji onda se nima ća prilagođavat nikakvin novi pogledima , i ne znan ća ste sa tin tili reć.Isprobano ćuvanje vina reka bi kroz stoljeća koje se i danas pokazalo dobro, Vi tvrdite da je loše, a ja Van kažen kamo lipe sriće da su mlađi naraštaji jemali voje naućit od stariji, tad nebi bilo problema prepoznat u svitu naša autohtona vina, i kao takva vrednovat. E moj dide ćini mi se da si neuki po oven pitanju praunauk.Tuc muc i ništa više.

  oko 13 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara