KANDIDATI NARODNE KOALICIJE U KAŠTELIMA
- Ružan eksperiment kojem smo proteklih mjeseci bili svjedoci, pokazao je kako je Hrvatsku potrebno vratiti na siguran smjer i zato u slijedeću nedjelju izađite na izbore i dajte glas Narodnoj koaliciji koja će Hrvatsku vratiti na pravi put – poručio je ove subote Ranko Ostojić na predstavljanju kandidata liste Narodne koalicije za 9. Izbornu jedinicu, koja se održala u Kaštel Kambelovcu.

- Narodna koalicija radi na način da građanima Hrvatske izlaže projekte, gradimo i radimo i pri tome se ne kitimo tuđim perjem. Uradili smo puno dobrih stvari, no naravno, dogodila se i poneka greška, kao što se događa u svakom poslu. Spremni smo to popraviti i nadam se da će građani odlučiti da njihov izbor bude Narodna koalicija, a ne eksperiment. Ne smijemo  dozvoliti situaciju da biramo Vladu koja ne poštuje Ustav ni zakone Republike Hrvatske, kao što to radi Vlada raspuštena u lipnju. Glas trebamo dati onima koji su itekako spremni poštovat Ustav kao osnovni dokument koji brani prava građana - ustvrdio je dalje Ostojić.

Ostojić je naveo kako je četvrti put koordinator izborne jedinice na izborima te kako se nada da će Narodna koalicija u 9. Izbornoj jedinici ostvariti dobar rezultat, iako se često kaže da je ova Izborna jedinica HDZ-ova utvrda.

- Prije 13 godina u ovoj smo Izbornoj jedinici dobili dva mandata, 2007. godine imali smo četiri mandata, a 2011. godine šest mandata. Prošle godine ponovo smo ostvarili četiri mandata, jer su dva otišla MOST-u, dok je HDZ ostao na istom broju mandata kao i ranije. Prošle godine pojedini moji suradnici i ja nismo mogli sudjelovati u predizbornoj kampanji jer smo nekoliko mjeseci bili u Slavoniji i radili s izbjeglicama. No na kraju ipak smo uspjeli ostvarit 56 mandata, kao i HDZ, no nadam se da će ovog puta rezultat biti i bolji – naveo je koordinator Narodne koalicije u  9. Izbornoj jedinici.

Ove večeri Ostojić je predstavio kandidate na listi, koju čini koalicija SDP-a, HNS-a, HSU i HSS-a, a predstavljanju u Kaštelima osobno su nazočili kandidati Sabina Glasovac, Irena Dragić, Vedran Kovačić, Tonči Barada i Ivan Klarin.

Na kraju ovovečernjeg obraćanja Ranko Ostojić se osvrnuo i na dio kampanje njihovih političkih protivnika.

- Vrijeđaju Zorana Milanovića, mene i ove ljude ovdje. Vrijeđaju nas iz jednostavnog razloga jer se boje, a boje se ničega drugog nego Ustava Republike Hrvatske i poštivanja tog istog Ustava. Za razliku od njih mi ne pišemo manifeste protiv ovoga ili onoga, već se ponašamo u skladu sa zakonom.
A kako oni jednostavno najbolje znaju činiti kaos, onda naravno da će vas osuđeni diler kokaina koji prostitutke plaća tim istim kokainom, nazivati pogrdnim imenima, naravno da će biti vrijeđanja, da će određena šaka jada nastaviti se odnositi prema nama na takav način. A ja poručujem da bih bio pogođen da me takvi  podržavaju – zaključio je Ostojić.

Nakon službenog dijela predstavljanja liste, kandidati Narodne koalicije te njihovi domaćini iz kaštelanskog SDP-a, nastavili su neformalno druženje s gostima. Uz neobavezni razgovor, poneko pitanje i odgovor, večer se nastavila u zajedničkoj pjesmi.
Nekadašnji ministar unutarnjih poslova ovom je prigodom pokazao izniman glazbeni talent te je prebirući po žicama gitare „proputovao“ cijelu Hrvatsku, svirajući i pjevajući pjesme Dalmacije, Istre, Slavonije, sjeverne i središnje Hrvatske, a pri tome je pokazao poznavanje klapskog stvaralaštva, domaćih hitova, a među istim i dijela Thompsonovog repertoara, izvodeći nekoliko njegovih ljubavnih balada.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)