PREDIZBORNI SKUP ZA 9. IZBORNU JEDINICU
- Uvjeren sam da ćemo u nedjelju izaći kao pobjednici, ali preduvjet je da mi vjerujemo u sebe. Moramo biti svjesni da smo mi, građani Hrvatske, oni koji mijenjaju hrvatsku stvarnost, nisu to ni Amerika, ni Njemačka, ni Slovenija, ni Srbija, mi sami odlučujemo mijenjamo li sebe ili ne mijenjamo – kazao je u utorak navečer ministar vanjskih poslova Miro Kovač, na predizbornom skupu HDZ-a u Kaštel Sućurcu.

Miro Kovač, kandidat na 6. mjestu HDZ-ove liste u 9. Izbornoj jedinici, u svom se govoru osvrnuo i na prošle mjesece i djelovanje Vlade, zaključivši kako model ovakve Vlade nije bio funkcionalan, državna vlast nije bila stabilna, a Hrvatskoj treba vlast koja će štititi državne interese.

- Moramo biti svjesni da je jedina odgovorna politička snaga, koja će štititi hrvatske interese upravo HDZ. Prolazili smo kroz teška vremena, bili smo i slavni i na stupu srama, ali mi opstajemo unatoč usponima i padovima – nastavio je Kovač, ali i naglasio kako je glavna opasnost trenutna propaganda SDP-ovog čelnika, Zorana Milanovića, koja je malo pokolebala dio građana.

Naveo je Kovač niz odluka i postupanja Zorana Milanovića za vrijeme dok je bio predsjednik Vlade, uspoređujući to s onim što danas Milanović govori i radi. Od odnosa prema braniteljima do toga da se, kako je kazao, Milanović predstavlja većim Hrvatom od bilo koga. Nije Kovač propustio spomenuti ni Milanovićevog „dedu ustašu“, a predizborne Milanovićeve aktivnosti i izjave nazvao je običnom laži te ustvrdio da će Milanović, ako dođe na vlast, promijeniti svoju politiku.

Sve goste i sudionike skupa pozdravio je kaštelanski gradonačelnik i predsjednik kaštelanskog HDZ-a Ivan Udovičić. Udovičić je predstojeće izbore nazvao novom prilikom da se popravi propušteno na prošlogodišnjim izborima.

- Nadam se da ćemo Milanoviću i drugovima konačno reći zbogom. Da će to komunističko nasljeđe koje se još uvijek nalazi u svim porama našeg društva konačno završit svoju priču – poručio je Udovičić.

Ivan Šipić, triljski gradonačelnik i kandidat HDZ – a za ulazak u Sabor, u većini svog izlaganja komentirao je odnose HDZ-a i Mosta u proteklom razdoblju, posebno se osvrnuvši na nedavnu izjavu Mira Bulja kako su HDZ-ovci lopovi i banditi.

- Kada se netko srami nazvati vas koalicijskim partnerom pa vas zove suradnicima, a nakon toga vas i vrijeđa, zanimljivo je vidjeti na koji način misli da ćemo sutra, u najmanju ruku, surađivati?
Želimo im poručiti iz Kaštela, banditi i lopovi imaju svoja imena, pa gospodo draga, još imate svoje tehničke ministre pravosuđa i MUP-a i Cvitana kojeg niste htjeli dirati, pa napravite popis imena, pa pokrenite postupke i procese. Kako je moguće da ste vi, kako kažete, išli u suradnju s tim lopovima? Ili smo se mi promijenili u nekoliko mjeseci? – pitao je Šipić.

Donedavni potpredsjednik Sabora Ante Sanader i sam ponovno kandidat na HDZ-ovoj listi za 9. Izbornu jedinicu zahvalio je svima koji su na prošlim izborima dali podršku HDZ-u, kao i onima koji će to učiniti na ovim izborima, jer kako je kazao podrška HDZ-u je i podrška hrvatskoj državi i garancija stabilnosti i neovisnosti hrvatske države.

- Nalazimo se pred još jednom bitkom i formiranjem Sabora, u kojem će biti važan svaki zastupnik. Ljudi često kažu da nemaju za koga glasati jer su svi isti. No, kažem im, nije svejedno hoće li ministar vanjskih poslova biti Miro Kovač ili Vesna Pusić, nije svejedno hoće li Hasanbegović biti ministar ili Jovanović. Ili hoće li sutra u Vladi biti Stazić, koji je pun mržnje. Hoće li u Vladi biti oni kojima smeta sve što je hrvatsko ili oni koji žele graditi hrvatsko sutra – bio je dio iz izlaganja Ante Sanadera, koji je poput prethodnih govornika pozvao građane da svoj glas u nedjelju daju HDZ-u koji će štititi interese države i njenih građana.

Foto: Ivana Topić

 


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)