IZBORNA ŠUTNJA U PONOĆ
Hrvatski građani će u nedjelju, 11. rujna, još jednom izaći na biračka mjesta i dati glas nekoj od lista i kandidata za koje žele da u narednom mandatu budu saborski zastupnici, te u skladu s rezultatima izbora sastave novu Vladu.

Birači s pravom glasa glasovat će na nešto manje od 7000 biračkih mjesta, i to na 6574 biračka mjesta u Hrvatskoj, 115 biračkih mjesta u inozemstvu, odnosno u 49 država, a određena su i  posebna biračka mjesta, njih 105 te 152 mjesta na kojima će glasovati birači na službi u Oružanim snagama, zatvorenici, pomorci i birači smješteni u ustanovama socijalne skrbi.

Građani Hrvatske s pravom glasa, njih oko 3,8 milijuna, u svim izbornim jedinicama moći će birati između jedne od 177 kandidacijskih lista, od kojih su na njih 90 stranke samostalno predložile kandidate, a njih 84 su koalicijske, sa 2456 kandidata.

Izbori u Kaštelima

U Kaštelima će u nedjelju moći glasovati oko 35 tisuća građana s pravom glasa i to na 21 biračkom mjestu, a birališta će, kao i u ostatku Hrvatske biti otvorena od 7 do 19 sati. Kaštelani će se moći odlučiti za jednu od 13 kandidacijskih lista. Podsjećamo da prilikom glasovanja birači trebaju obratiti pažnju da svoj preferencijski glas iskoriste tako da glasaju za samo jednu listu i unutar te liste za samo jednog kandidata ili kandidatkinju.

Hrvatski državljani koji imaju biračko pravo, a nisu upisani u popis birača koji će se nalaziti na biračkom mjestu, na dan izbora pravo na glasovanje mogu dokazati potvrdom za glasovanje, koju izdaje nadležni ured državne uprave prema mjestu prebivališta.
Ured državne uprave, koji se nalazi u zgradi Gradske uprave u Kaštel Sućurcu, zbog izdavanja potvrda dežurat će u nedjelju tijekom vremena trajanja izbora.
Ukoliko birač zbog bolesti nije u mogućnosti pristupiti biračkom mjestu, do nedjelje u podne može zatražiti da ga u njegovom domu posjete minimalno dva člana biračkog odbora. Za to je potrebno javiti se nadležnom gradskom, odnosno općinskom izbornom povjerenstvu, a kontakt informacije mogu se potražiti putem povjerenstava izbornih jedinica.

Izbori na biračkim mjestima u inozemstvu trajat će dva dana, u subotu i nedjelju, 10. i 11. rujna.
Večeras u ponoć završavaju sve predizborne aktivnosti i na snagu stupa izborna šutnja, koja će trajati do zatvaranja birališta u nedjelju.

Rezultate glasovanja u Kaštelima Portal će pratiti i ove godine iz Gradskog izbornog povjerenstva te ih prenositi čitateljima, a tijekom dana donosit će i kratka izvješća s biračkih mjesta.

Popis biračkih mjesta sa pripadajućim ulicama možete pogledati OVDJE


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)