BOBAN ILI BULJ
Iako su već u prvom krugu odlučili o novom gradonačelniku, Kaštelane kao i stanovnike svih gradova i općina Splitsko – dalmatinske županije, za 13 dana očekuje ponovno izlazak na birališta, kako bi odlučili tko će biti novi župan, a za tu funkciju u utrku će HDZ-ov kandidat Blaženko Boban i Miro Bulj iz Mosta.

Blaženko Boban na ovim je izborima osvojio 42, 21 posto, dok je Miru Bulju pripalo 22,51 posto glasova birača koji su izašli na izbore. Bulj se na drugom mjestu prema glasovima birača,  tijekom izborne večeri izmjenjivao sa SDP-ovcem Arsenom Baukom, no na kraju je bio bolji za 1,73 posto.
A tko će od njih zamijeniti  dosadašnjeg župana Zlatka Ževrnju odlučit će glasači u nedjelju, 4. lipnja.
Kaštelani su u izboru za župana značajnu prednost dali Blaženku Bobanu, čak 50,50 posto, za Bulja je glasovalo 22,01 posto građana Kaštela, dok je Arsenu Bauku u Kaštelima pripalo 15,55 posto glasova.

U utrci za mjesta u Županijskoj skupštini HDZ-u je pripalo 38,24 posto, Mostovim kandidatima 17,03 posto, SDP-u 14,50 posto, HGS-u 12,02 posto, a u Županijsku skupštinu će i stranka Pametno, koja je osvojila 7,12 posto glasova birača.
Sličan raspored, po broju glasova za pojedine kandidacijske liste bio je i u Kaštelima s tim da su HDZ i Most osvojili nešto više glasova, dok su SDP, HGS i Pametno od Kaštelana dobili manje glasova nego što je bio postotak njihovih glasova u ostatku županije.

U susjednim gradovima

Poput Kaštela i Solin je u prvom krugu izabrao gradonačelnika, a to je HDZ-ov kandidat i dosadašnji gradonačelnik Dalibor Ninčević. U ovom gradu većinu u Gradskom vijeću u naredne četiri godine činit će kandidati koalicije HDZ, HČSP, HDS i HSU.

U Trogiru će građani o novom gradonačelniku odlučivati u drugom krugu i to između SDP-ovog kandidata Ante Bilića i HDZ.ovca Ivice Baturine. Trogirsko Gradsko vijeće trebat će se dobro posložiti jer HDZ i koalicijski partneri dobili su tek 0,30 posto više glasova od lijeve koalicije koju predvodi SDP.

Kao što je poznato i Splićani će o gradonačelniku odlučivati u drugom krugu, a „bitka“ će se voditi između Željka Keruma iz HGS-a i Andre Krstulovića Opare iz HDZ-a. Splitsko Gradsko vijeće moći će funkcionirati samo uz koalicijske sporazume jer niti jedna lista nema apsolutnu većinu, a Vijeće će činiti kandidati HDZ-a, HGS-a, Pametno, Mosta i SDP-a.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij