OBAVIJEST ZA BIRAČE
Ovog utorka na snagu je stupila Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor, prema kojoj će se izbori održati u nedjelju 5. srpnja 2020. godine. Po stupanju Odluke na snagu upućen je poziv svim biračima da izvrše pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača.

- Birači mogu pregledati te zatražiti dopunu ili ispravak podataka upisanih u registar birača, podnijeti zahtjev za privremeni upis u registar birača izvan mjesta prebivališta, prethodnu registraciju, aktivnu registraciju i izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta pri Upravnom odjelu za opću upravu Split, Vukovarska 1, kao i u bivšim ispostavama Upravnog odjela prema mjestu svog prebivališta, svakim radnim danom u radno vrijeme sa strankama od 8 do 13 sati  i u  subotu 20. lipnja u vremenu od 8 do 16 sati.
Savjetujemo biračima da svoje zahtjeve dostavljaju elektronskim putem – stoji u službenoj obavijesti, u kojoj su dodatno posebno navedena prava i obveze pripadnika nacionalnih manjina.

Rok za podnošenje zahtjeva za upis, dopunu ili ispravak podataka upisanih u registar birača istječe u srijedu, 24. lipnja, a Upravni odjel za opću upravu kao i bivše ispostave Upravnog odjela taj zadnji dan radit će sa strankama do 17 sati radi podnošenja zahtjeva za upis, dopunu ili ispravak podataka upisanih u registar birača te radi zaprimanja zahtjeva za privremeni upis u registar birača izvan mjesta prebivališta, aktivnu registraciju, prethodnu registraciju i izdavanje potvrda za glasovanje izvan mjesta prebivališta.

Naglašeno je kako samo oni birači koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj i važeće osobne iskaznice ulaze u popis birača i nalazit će sa na izvadcima iz popisa birača koji će biti dostavljeni na biračka mjesta.
Birači koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a prilikom dolaska na biračko mjesto se utvrdi da nisu upisani u izvatke iz popisa birača, zbog nevažeče osobne iskaznice, moći će na dan održavanja izbora ostvariti svoje pravo glasovanja s potvrdom za glasovanje koju izdaje Upravni odjel i ispostave prema mjestu prebivališta birača, a u Kaštelima je to ispostava u zgradi Gradske uprave u Kaštel Sućurcu, s kojima se može komunicirati putem telefona 021/226‐300 i 021/226‐288, a prvenstveno putem e-maila maticni.kastela@udu‐sdz.hr

Cijelu obavijest biračima, s kontaktima županijkog Upravnog odjela i ispostava možete vidjeti OVDJE

Službenu objavu o izborima pogledajte OVDJE


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)