Na području grada Kaštela promet je jedan od gorućih problema. Izgrađene su nove prometnice, ali zbog sigurnosti građana, rasterećenja zagušenih prometnica i modernizacije, potrebno je daljnje unaprjeđenje prometa. Zalagat ćemo se za izgradnju deniveliranih pružnih prijelaza, jer sigurnost građana nema cijenu. Tunel kroz Kozjak na predloženoj lokaciji nije prihvatljivo rješenje za spoj Kaštela sa autocestom. Za nas je to buduća brza cesta na dionici Plano – Prgomet. Kao prvi korak koji je potrebno napraviti je denivelacija čvorišta Plano, jer je postojeće rješenje dokazano promašeno sa aspekta protoka i sigurnosti prometa, poručuju iz kaštelanskog SDP-a.

Danas svaki grad sukladno svojim zahtjevima i mogućnostima organizira gradski promet. Definitivno planiranje prometa kreće iz donjih Kaštela. O brzim među brodskim linijama i deniveliranom željezničkom prometu od Zračne luke do Splita nećemo niti govoriti, jer je takav promet od županijskog odnosno nacionalnog interesa. Ono što sami možemo napraviti počinje izgradnjom modernog autobusnog kolodvora za gradski i međugradski promet, jer razvoj putničkog prijevoza ne smije više zaobilaziti građane Kaštela, Trogira i okolnih mjesta.

Kaštela kao drugi najveći grad u županiji moraju upravljati javnim prijevozom. Tvrtka Promet uz izdašne subvencije grada i još skuplje cijene putničkih karata ostvaruje ekstra profit uz minimalnu i neadekvatnu uslugu koju pruža. Kaštela jednostavno moraju imati gradsku tvrtku za upravljanje ekološko prihvatljivim javnim prijevozom. Uz sadašnje naknade, javni prijevoz kroz Kaštela bio bi potpuno besplatan za sve građane. Razvoj grada, mora pratiti svjetske trendove u prometu, izgradnjom punioca za električne autobuse, automobile i električne bicikle.

Zbog pandemije koja je poharala svijet, sve veći broj europskih gradova okrenuo se novom načinu planiranja i promišljanja javnog prostora. Uvidjelo se da je građanima potrebno sve više javnog prostora sa pješačkim i biciklističkim stazama pa su i pristupili izmjenama strategija upravljanja gradom, te izmjenama prostornih planova.

Za to vrijeme u Kaštelima nije napravljen niti jedan metar pješačke ili biciklističke staze a kamoli da se razmišlja o novom GUP-a. Kao uspjeh se predstavlja spajanje Sokolane sa Kaštelima. Ne sagledava se duž obalni prostor od Trogira do Splita kao jedinstvenu cjelinu, u kojoj Kaštela imaju svoju jedinstvenu geografsku poziciju.

Kaštela zaslužuju efikasniji prometni sustavi, ne samo zato što kroz Kaštela prometuje cca 40.000 automobila dnevno, nego zato što vrlo malo građana i turista koristi uslugu javnog prijevoza, i zbog toga se zalažemo za sigurniji i ekološki prihvatljiv promet u kojem se nadopunjuje javni prijevoz sa električnim autobusima i javnim biciklima, naglasili su iz kaštelanske Gradske organizacije SDP-a.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)