Lista HSS-a: Želimo na najbolji način povezati kaštelansku poljoprivredu i turizam

Iako su u proteklom mandatu bili dio vladajuće koalicije s HDZ-om i kao takvi imali jednog svog predstavnika u Gradskom vijeću, na ove izbore članovi Hrvatske seljačke stranke u Kaštelima izlaze sa samostalnom kandidacijskom listom. Kako su kazali ovog četvrtka, na predstavljanju svoje liste i kandidata na njoj, žele vidjeti koliko građani,  ovoj,  jednoj od najstarijih političkih stranaka na ovim prostorima, daju povjerenje i koliko ih želi da se tijekom naredne četiri godine u Kaštelima provodi upravo program HSS-a.

A njihov program usmjeren je, kako su predstavili, na sve generacije i bolju životnu svakodnevicu kaštelanskog težaka, ribara, poduzetnika, malog obrtnika, zaposlenih, nezaposlenih, socijalno ugroženih i svih ostalih.

- Naglasak u programu stavili smo na „kaštelanski proizvod na kaštelanskom stolu“. Naravno, da bi kaštelanski proizvod, simbolično rečeno, iz Kaštelankog polja došao na naše stolove, potrebna je i uređena komunalna infrastrukura u gradu, odgovarajući uvjeti za poljoprivrednike i poduzetnike, mogućnost razvoja mladih stručnjaka, razvijen turizam i s tim u vezi kultura i sport, odgovarajući uvjeti za razvoj djece, lako dostupna  zdravstvena zaštita i skrb, sigurnost na ulicama, sigurna starost onima koji su ovaj grad stvarali... jednostavno rečeno, predan rad na uređenim odnosima i uvjetima za svakog stanovnika Kaštela – kazao nam je nositelj liste HSS-a Jurica Škrapić, aktualni gradski vijećnik, dok je treća na listi Vinka Perković ustvrdila  da nakon izbora nije isključena mogućnost suradnje s drugim listama, a sve za boljitak Kaštela.

Uz Juricu Škrapića, koji se može svrstati u mlađi kadar kaštelanskog HSS-a, na listi se nalazi i nekolicina Kaštelana, koji su dugogodišnji članovi stranke, poput Ante Perišina, Ivana Mratinovića, Miljenka Ćurkova i drugih, ali i dio mladih članova, na kojima „leži“ budućnost stranke.
Zanimljivo je da je trećina kandidata na listi mlađa od 30 godina, a među 21 kandidatom nalazi se devet žena.

- Ne želimo građanima Kaštela obećavati brda i doline, ali možemo obećati da ćemo napraviti sve da život u Kaštelima bude bolji. Kroz uređen grad i gradske resurse želimo spojiti poljoprivredu i turizam, bez kojih u ovom vremenu, ovaj grad, a grad čine ljudi, ne bi opstao. – poručili su kandidati HSS-a i pozvali sugrađane da u nedjelju izađu na izbore i svoj glas daju listi za koju misle da će najbolje voditi grad u sljedećem razdoblju.

- Naravno, nadamo se da će mnogi prepoznati upravo našu listu kao onu koja zaslužuje njihovo povjerenje – zaključili su HSS-ovci.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)


Copyright © 2022. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.
Kastela.org koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva, saznaj više...