Iz zadnjih podataka o odazivu birača do 16.30 sati, dalo bi se zaključiti da Kaštelane lokalni izbori ne zanimaju ili sve vole obavljati u zadnji tren, Naime,u Kaštelima je do navedenog vremena zabilježeno da je na birališta izašlo 24,34 posto birača, što je najmanji postotak u Splitsko-dalmatinskoj županiji i daleko manji od prosjeka u Hrvatskoj

.Državno izborno povjerenstvo zaprimilo je izvješća o odazivu s 19 biračkih mjesta u Kaštelima, a podatke nisu dobili s biračkog mjesta broj 13 u dvorcu Vitturi u Lukšiću te biračkog mjesta broj 16 u Starom. Kada se izuzmu birači s ta dva mjesta, na 19 biračkih mjesta do 16.30 sati glasovalo je 24,34 posto građana s pravom glasa.

Najveći postotak birača glasovao je na biračkom mjestu broj 2 u Sućurcu, a najmanji na biračkom mjestu broj 18 u Novom.

U Hrvatskoj je na biračka mjesta do 16.30 sati zašlo 35,54 posto birača, od kojih najviše u Ličko-senjskoj županiji 47,22 posto, a najmanje u Osječko-baranjskoj županiji, njih 32,46 posto.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji glasovalo je 36,98 posto građana s pravom glasa i dok je u Kaštelima postotak najniži, najviši je u Zadvarju, gdje je glasovalo 70,74 posto biračkog tijela.

Ako usporedimo izlaznost na lokalne izbore prije četiri godine, u Hrvatskoj je izlaznost danas veća za 0,39 posto, a i u Splitsko-dalmatinskoj županiji izlaznost je veća nego 2017. godine i to za 1,21 posto.

Iako su na zadnjem mjestu u županiji po postotku izlaznosti, i u Kaštelima je danas odaziv birača porastao u odnosu na izbore prije četiri godine i to za 1,41 posto.

Foto:PGK


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)