PREMA NAJAVAMA NIKAD MANJE LISTA
Danas, u četvrtak 6. rujna, točno u ponoć, istječe rok za predaju kandidacijskih lista za izbor članova vijeća mjesnih odbora u Kaštelima, a izbori će se održati u nedjelju, 23. rujna.

U Kaštel Sućurcu, Kaštel Kambelovcu i Kaštel Lukšiću birat će se po devet članova, a u Kaštel Gomilici, Kaštel Starom, Kaštel Novom, Kaštel Štafiliću, Radunu i Rudinama birat će se po sedam članova vijeća mjesnih odbora.

Od kada se održavaju, izbori za vijeća mjesnih odbora bilježe slab odaziv birača pa se ni ove godine ne očekuje velika zainteresiranost građana, unatoč činjenici da bi upravo vijeća mjesnih odbora trebala biti prva stepenica u rješavanju komunalnih i sličnih problema te aktivna komunikacija između građana i gradske vlasti.
Očito je da vijeća mjesnih odbora svoju osnovnu funkciju nisu pokazala u praksi te bi se dalo zaključiti kako ljudi ove izbore manje shvaćaju kao potrebu kvalitetnijeg upravljanja i gospodarenja gradom, a više kao dokazivanje političkih odnosa i snaga unutar pojedinih stranaka.

Upravo iz tog razloga, prema prvim najavama,i  broj kandidacijskih lista neće biti značajan. Od političkih stranaka koje sudjeluju u radu Gradskog vijeća,  HDZ imat će svoje kandidacijske liste u svim mjesnim odborima, a u pojedinim mjesnim odborima na listama će se naći i njihovi koalicijski partneri iz HSS-a.  Kaštelanski HSP-ovci, na izbore idu samostalno, a prema najavama, na izborima će vjerojatno sudjelovati u četiri mjesna odbora. Berketova nezavisna lista, prema zadnjim informacijama, kao kandidati neće sudjelovati na izborima, a SDP je odlučio bojkotirati ove izbore iz nekoliko razloga, o čemu su prije nekoliko dana izdali priopćenje za javnost.
Iz drugih političkih stranaka nema nikakvih posebnih najava o mogućem sudjelovanju na izborima, a iako se govorilo o mogućem sastavljanju pojedinih nezavisnih lista građana, uoči krajnjeg roka za predaju istih, ni takvih najava nema.

Sudionici izbora pri prijavi kandidatura trebaju priložiti propisane obrasce, a obrasci za kandidiranje dostupni su na službenoj internetskoj stranici Grada Kaštela  www.kastela.hr/izbori-za-vmo-2018
Ujedno, obrasci se mogu preuzeti i u sjedištu Izbornog povjerenstva u zgradi Gradske uprave u Kaštel Sućurcu, Braće Radić 1 gdje se mogu dobiti i sve dodatne informacije.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)