BIRALIŠTA OTVORENA U NEDJELJU OD 7 DO 19 SATI
Noćas od ponoći počinje izborna šutnja i traje do zatvaranja birališta u nedjelju 4. prosinca u 19 sati. U nedjelju u 7 sati ujutro u Hrvatskoj se otvaraju biračka mjesta na kojima će hrvatski državljani birati novi saziv Hrvatskog sabora. Prve izborne rezultate Državno izborno povjerenstvo najavilo je za nedjelju u večernjim satima.

Zašto izaći na izbore

Ne izlaskom na izbore mi u stvari prepuštamo manjini da odlučuje o većini, a to nije smisao demokracije. Izbori u demokratskoj zemlji imaju smisla samo ako velika većina glasaća shvaća važnost izbora i izlazi na njih.

Također je važno da birači biraju slobodno, odgovorno i po svojoj savjesti. Bez pritiska. Osim toga ne izlaskom na izbore mi široko otvaramo vrata zloupotrebi vlasti jer je s malo glasova lakše manipulirati nego s mnogo. Ne izlaskom na izbore dajemo i signal onima koji se žele dočepati vlasti da nam je svejedno. Tako im ostavljamo otvorene ruke da rade što žele.

Nisu svi isti

Kao što ste vi različiti od svog susjeda i vaš brat ili sestra od vas, tako su i ljudi u politici različiti. Kao i svugdje ima ovakvih i onakvih, predanih i lijenih, poštenih i lažljivih, ali nisu svi isti. Vidjeli ste već mnoge što su pokazali tko su i što su, kakvi su bili kad su bili na vlasti, a kakvi u opoziciji i morate priznati da vidite da nisu svi isti. Sve što trebate je razmisliti s kim i čim ste bili zadovoljni, s kim i čim niste, i tko nudi dobrobit, razvoj i napredak za našu zajednicu, za vašu obitelj i za vas pojedinačno. Ma što mislili o ovima ili onima na političkoj sceni, svatko nešto nudi i svatko ima svoje prednosti i mane. Razmislite tko vam više odgovara i ne budite lijeni i odvojite pola sata za glasovanje.

Rezultate pratite na Portalu

Kao i na prethodnim izborima, izborne rezultate moči ćete pratiti putem Portala grada Kaštela. I ovaj put za vas smo pripremili rubriku IZBORI u kojoj možete provjeriti sve izborne LISTE I KANDIDATE u 9. izbornoj jedinici, BIRAČKA MJESTA u Kaštelima kao i POPIS ULICA koje pripadaju određenom biračkom mjestu.

Rezultate izbora objavljivat ćemo tijekom nedjeljne večeri kako budu pristizali. Osim rezultata na državnoj razini i razini 9. izborne jedinice, donijeti ćemo i uvijek zanimljivi prikaz glasovanja po izbornim mjestima u Kaštelima, te nezaobilazne reakcije na izbore lokalnih političara, stranaka i nezavisnih kandidata kao i atmosfere iz lokalnih izbornih stožera.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)