hren
Ante Sanader, splitsko-dalmatinski župan, u priličnoj je samozatajnosti izborio prolazak u Sabor kao četvrti na listi HDZ-a i HGS-a u IX. izbornoj jedinici.

Kako je nespojivo da bude i saborski zastupnik i župan, Sanader će, prema raspoloživim informacijama, svoj mandat najvjerojatnije prepustiti Dinku Bošnjaku, načelniku Hrvaca, koji je također bio na listi sa Sanaderom u IX. izbornoj jedinici, ali kako je bio znatno niže plasiran, tek 13. na listi - nije prošao. 

Još se ništa ne zna

Zasad se još ništa ne zna, odluku bi uskoro trebala donijeti središnjica stranke.

Ukoliko padne odluka da Sanader ide u Sabor, trebali bi se organizirati novi izbori za župana. S obzirom na uvjerljivi poraz HDZ-a u Županiji splitsko-dalmatinskoj, male su šanse za takvu opciju.
Tako će, po svemu sudeći, ovaj saziv Sabora ipak proći bez Sanadera. Ivo je u zatvoru, a Ante ima važnijeg posla. Sačuvati fotelju župana.

Izvor: DalmacijaNEWS


KOMENTARI:

Stari Komentari (47)

 • re (Gost_7119)

  jadna nam država sa ovakvima...unazadili su kaštela i sve šta taknu. največi protivnik napretka ko može glasat za vakve jadna majko!!!

  oko 9 godina prije
 • ocelot (Gost_238)

  Ukidaju se povlaštene mirovine i zato Ante ne želi u Sabor.

  oko 9 godina prije
 • Počelo je! (Gost_6091)

  Nisam baš odmah očekivao da če \"Miševi\" početi bježati iz stranke odmah,ali kako se vodi odvjetnik stranke je dao otkaz 7 dana prije izbora a sada je i službeno objavljeno.A koliko če manjih miševa otići bez najave to oni najbolje znaju.Osobno se baš ne radujem jer sam i sam bio ne član ali veliki simpatizer Hdz-ea naročito u početku a sredinom 1997 shvatio sam da nešto ne štima i da če se čaša preliti i evo rezultata.Mislim da mora zavladati potpuno smirenje i odlučno ovaj poraz prihvatiti i u prvom redu stranku trebaju svojevoljno napustiti generacija gosp Šeksa i njemu slični dapače onemogučiti gospođi Kosor da se kandidira za presjednicu stranke jer time bi se nastavila ova nakaradna slika.Novi moderni presjednik čvrsta nova generacija sa javnom isprikom hrvatskom narodu za učinjena nedjela pojedinaca zatrižiti njihovo kažnjavanje i stranku Bivši simpatizer.povesti kako treba.Sve drugo ako se nastavi na ovakav način kao u kampanji ruke se ne mogu nite se oprati od prljavštine koja je debelo omotala ovu stranku.To bi bilo po meni u interesu stranke a i hrvatskog naroda.Bivši simpatizer.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_1207)

  A,koja šteta,spasio bi nas,kako bi se samo on borio za naš kraj. Pa bi skupa nagibnim vlakom išao u društvu obitelji Kerum na zasjedanje Sabora.Ali,eto nas šaćica u ovoj županiji ćemo se žrtvovat za dobro države i istrpit ćemo ga ovde dok ne odu u mirovinu ovi šta ih je zaposlija...

  oko 9 godina prije
 • (Gost_5839)

  moj život nema smisla, ante neće u sabor!

  oko 9 godina prije
 • (Gost_3219)

  kako može umjesto četvrtog na listi u sabor trinaesti ? ..ah zaboravih, u kradezeu može sve po rodijačkoj, stranačkoj, ovoj onoj, podobnoj vezi.... :p

  oko 9 godina prije
 • (Gost_4113)

  počelo je počelo

  oko 9 godina prije
 • (Gost_3103)

  Ovako mu više odgovara :grin

  oko 9 godina prije
 • (Gost_7119)

  koji pogled mržnje

  oko 9 godina prije
 • Zupan (Gost_2240)

  Uh koliko bi on dobra ucinija za Kastela i Dalmaciju, uvalija je smece u Kladnjice, mozda bi uspija ispregovarat da se u Radosicu odlaze nuklearni otpad

  Ante Sanader je nepogoda za Dalmaciju

  oko 9 godina prije
 • (Gost_8110)

  Bolje bit\' prvi u selu, nego zadnji u gradu, jel\'da župane?

  oko 9 godina prije
 • (Gost_114)

  hm mhm hmmh ;)

  oko 9 godina prije
 • HDZ - je zadužila mnoge... (Gost_3089)

  Više od 35% Kaštelana je glasovalo za HDZ. Čudi me da ih je toliko omastilo brk uz HDZ.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_1172)

  izgleda ka dida mraz, sakrije posteno lice

  oko 9 godina prije
 • Bravo kastelani!!!! (Gost_7165)

  nagradno pitanje? najveci grad u hrvatskoj u kojem je pobjedio hdz? panaravmo kastela, ajos dva u top 35 najvecih su sinj i solin i tek omis, e sad u mandatu tog istog hdz-a se nije napravila brza cesta trogir omis a stanovnici tih gradova daju podrsku toj stranci!!! sad treba ocekivati da ce ovi koji su dosli na vlast kad vide rezultate prvo tu cestu rijesiti kako bi se zahvalili svojom glasacima, mozes mislit bit cemo opet zadnja rupa na sviralu!!!! stvarno sta trebaju napraviti da vam se otvore oci???

  oko 9 godina prije
 • (Gost_548)

  U angoli bi oni popravili stanje!

  oko 9 godina prije
 • (Gost_4123)

  nema penzije a u zagrebu sam, bolje doma i za manje a i provizije u županiji ostale.ako ji brački ne ukine jer puno koristi od nji

  oko 9 godina prije
 • (Gost_3106)

  judi moji..isto ..oni fale..fale afere..izjave..a sve....o kome cu sad..pisat i smijat se..a tek bidni novinari..ostat ce bez posla..jer ovi novi jos nisu poceli radit i cinit greske..trbaju se prvo uvuc..bit dobri..mucat..nikad kraj..idemo daje.. ;)

  oko 9 godina prije
 • (Gost_3269)

  Svi Vi bezimeni stručnjaci za politiku nastojte ostati prisebni za pola godine kad se stvari počmu mijenjati na vašu štetu. Imajte se barem hrabrosti pogledati u ogledalu i priznati samima sebi svoje zablude i svoje neznanje. Ima svega u HDZu lošeg i krivog i pogrešnog, ima i lopova i beskičmenjaka. Ima neznalica, smutljivaca, karijerista i pijančina ima siledžija i nasilnika.
  SDP vjerojatno nema ništa od toga jer oni nisu sa ovoga svijet, oni su bogom dana nebeska bića. Njihov je jedini problem što imaju Čačića, Jovanovića, Linića, Stazića, Opačićku ....

  oko 9 godina prije
 • (Gost_9223)

  smjenite ga i sa mista župana...malo mu je jedna plaća pa bi i drugu. Sramota, pokrij se ušima Sanaderu, isti si ka i rođak ti

  oko 9 godina prije
 • (Gost_3204)

  Jednostavno obožavam ovog čovika... pa vi sad morete nastavit diplit protiv njega

  oko 9 godina prije
 • (Gost_3313)

  35% HDZ,zar vam to nije dovoljno,vas desetak nema šta radit pa piskara po portalu,malo vas je p....ce

  oko 9 godina prije
 • (Gost_2273)

  a tek u Nigeriji....

  oko 9 godina prije
 • (Gost_3376)

  Ante ajde u Sabor, kasnije će ti biti kasno :(
  Još četiri godine češ biti na jaslama a za 1,5 godine tko zna :?
  Moraš i sam ocijeniti koliko si krivac za pad HDZ-a u Županiji, Splitu, Kaštelima pa i u Solinu.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_138)

  Patite malo orjuno morate jos malo cekat da bi dobili izbore u kastelima

  oko 9 godina prije
 • Ispravak teksta (Gost_4185)

  Kako se časno pobjeđuje, tako časno treba prihvatiti gubitak...
  Nadam se da će vrh stranke dati ostavku i da će prije toga rasformirati sva tijela stranke, u svim ograncima, što bi bio najbolji potez za stranku koja se nalazi u teškoj situaciji. Vrijeme je da se svi vratite u bazu iz koje ste potekli, jer tamo se stvara istinska pobjeda ili pak suočava sa realnim gubitkom. to je ono što svi naši političari zaboravljaju, baza koja ih je stvorila i dala im podršku. Danas više nego ikad ta ista baza zaslužuje poštovanje za godine vjernosti i traži ostavke. Vrijeme je za korijenite promjene, vrijeme je da se da prilika nekim novim ljudima. Nemamo ništa protiv da iskusni članovi ostanu potpora, al u pozadini, jer tako će više pomoći nego ostanu li u prvom planu.Zatvorite sajam taštine i učinite mudar i nadasve pošten politički potez koji dosad nikad niste učinili za našu domovinu Hrvatsku, koju toliko nosite riječima. Jer tek onda će se vidjeti i neke dobre stvari koje ste znali napravit, a ove lošije će ostati koliko toliko \"stjerane u kut\". Ako ništa drugo to je obveza prema vašim članovima, koji nažalost isto tako snose ni krivi ni dužni teret loših poteza stranke. Ne tražimo ništa osim pravičnih unutarstranačkih izbora, gdje će se svi članovi stranke boriti u ravnopravnoj utakmici počevši od baze iz koje su potekli.
  To što je HDZ pobijedio u Kaštelima je u redu, al nedovoljno da se time likuje i da se zbog pobjede traži ostanak iste garniture. Ima još divnih, pametnih, mladih i obrazovanih ljudi, koji su unatoč svemu ostali odani stranci, ne tražeći ništa zauzvrat. Dužni ste to tim ljudima, a ima nas 220.000 tisuća, kažete, i svi zajedno činimo stranku.
  Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što...to je obveza prema domovini i onima koji su nam omogućili da uživamo blagodati slobode, al očito je tolika objest i sebeljublje, da se više ne vide prave vrijednosti.
  U ime Hrvatske domovine koju toliko ljubite, dajte ostavke i krenimo svi zajedno iz baze, jer to je jedino rješenje za stranku i njen opstanak na političkoj sceni Hrvatske. To je vaša politička i moralna obveza, na kraju krajeva, dužni ste to svojim članovima i biračim.
  Nadamo se da će glas razuma pobijediti.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_7119)

  ante sanader nepogoda za dalmaciju ....ajde ante ostavi se politike !

  oko 9 godina prije
 • (Gost_4185)

  Bravo 4815, to je jedini put za HDZ, mladi i obrazovani , a bivše zvijezde i zvjezdice uklonite se boljima ako volite stranku! :grin

  oko 9 godina prije
 • (Gost_6171)

  sičate li se one:Vojtila đe ti je baza?

  oko 9 godina prije
 • (Gost_713)

  kad vidim ovoga čovika ,osobno,nije mi dobro !

  oko 9 godina prije
 • (Gost_713)

  odnosno čovika i po ,pa mi nije dobro i po !

  oko 9 godina prije
 • (Gost_8358)

  nisam glasač HDZ, ne podržavam njihovu politiku. ne volim kad se đonom ide na osobe. mi očekujemo od njih samih da se oni očiste. neće ići to tako. njihovo stanje svijesti nije tako, kao što nije svijesti ovog naroda. trebali smo znatno prije iziči na ulicu i ostati na ulici dok bivša vlast ne podnese ostavke i raspiše izbore. naravno, zbog svega što je loše napravila.
  to bi bio jasno upozorenje i novoj vlasti i onim koje dolaze da se mogu zbog loše politike smijeniti i prije izbora. naravno, da poslije svakog neuspijeha u politici treba staviti mandat na raspolaganje, ali ne tražimo mi od njih ono šta mi /narod/ nismo spremni napravit.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_1822)

  Ajme meni, osvanija je najnesritniji dan u mome životu, bez naši Sanadera u visokoj politici. To je za čisti suicid!

  oko 9 godina prije
 • tibo (Gost_1629)

  koja zabluda ....cacic-linic-jovanovic-opacic-stazic.....!

  oko 9 godina prije
 • za 3089 (Gost_6386)

  goste to znaci da 65% nije glasalo za vas, a to sta vas je hdz zaduzija to vi znate kakav ste interes izvukli ili kakvo drzavno radno misto il kakvu penziju, mene nisu i nebi hvala, a kad vec pricas oo tome kako su nas zaduzili mislis na ovu superbrzu cestu koja se radi zadnjih 8 godina 4,5 km, svatko ima pravo glasati za koga oce ali nemaju prijatelju rezultata posebno lokalno u nasem mistu ni zastupnika nemamo ni ceste ni kanalizacije ni turizma ni posla ni industrije

  oko 9 godina prije
 • (Gost_7121)

  jadni moji ljudi pristanite srat..to je jedino sta znate sidit za kompjuterom i pravit se pametni!!!

  oko 9 godina prije
 • (Gost_7113)

  Ante ti se stvarno tribaš sramit jer je za tebe u tvojim Kaštelima glasalo priko sedam tisuća ljudi, a podignute glave neka ide volonterka koja je u Kaštel Starom osvojima čak 39 glasova, ma svaka čast, ja se zapitam jesu li svi iz njene kluće glasali za nju.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_3154)

  Goste 9099, tvoj rječnik, očito odgovara osobi za koju se zalažeš.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_4405)

  senader san ante
  svitu svi me znate
  kupa san se na torcu
  eure išćen u škartocu
  endem

  oko 9 godina prije
 • goste 7113 (Gost_6386)

  glasalo je 6600 ljudi koji glasaju bez razmisljanja, kad bi mi ti rekao sto su to hdz-ovci napravili za kastela dobio bi i moj glas, ali nista covjece, zavrse zaobilaznicu u rijeci ej u rijeci di imaju 10% glasova a ovu cestu trogir omis grade 5 godina i samo 4,5 km,

  oko 9 godina prije
 • (Gost_3205)

  Po obrazovanju po izlaznim anketama za HDZ je najviše glasovalo ljudi sa osnovnom školom, odnosno njih 30,8 posto, zatim slijede oni sa srednjom školom sa 21,7 posto i birači sa fakultetom, njih 16,7 posto.
  Mislim da je taj podatak za zabrinuti se! Ljudi okrenite se školovanim ljudima,a ne da se guraju ljudi bez škole,znanja i vizije!

  oko 9 godina prije
 • (Gost_8183)

  endemu .......
  A di je ona ; Torbe kupin po Merkatoru .... Ojjj.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_5162)

  Ljudi moji Čačič.Pusička,Linić i da ne nabrajam druge vodili su HRVATSKU 2000god.pa šta su
  pametno napravili,jadni mi ko če je ponovo vodit
  i di čemo završit.Čačičevo geslo sve meni a
  ostalima šta bude.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_2124)

  aj nabroji šta je sve pokupija od 2000- 2003. napravi poređenje sa onima šta su 17 god na vlasti.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_2124)

  a pašalić, zagorac, jukić,todorić, kerum,šušak, kutle, tuđman, sanader, i drugi čisti ko suza.

  oko 9 godina prije
 • goste 2124 (Gost_6230)

  ja mislija da je to ona pisma od dine dvornika, al on nasi lopovi, ove teze o kradji iz 2000-03 su im sanader i jaca napunili glavu, da nisu nista osim autoputa napravili bilo bi dosta, ovi ne mogu cestu kroz kastela u 8 godina, a malo kad potezete u proslost goste 5162, ako se sicas 99 likvidnost kao i sada na sprovodu tudjmanu samo turski predsjednik, odvojeni od europe a potpisali krasne sporazume sa haskim sudom amnestija srba i daytonski sporazum, daj poklopi se usima uhvatio si se te 3 godine u kojima smo rasli po stopi od 5% usli u vijece europe imali rast izvoza pad uvoza..... ali za tebe i tebi slicne sve je to ideologia i napunjene su vam glave pricama, tako vama nesto objasnjavati je uzalud

  oko 9 godina prije
 • (Gost_7815)

  Ante Ajde u Sabor i miran si još 4 godine!!! Za godinu i pol, di ko koji mili moji :x

  oko 9 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara