hren
 

Prema obavijesti iz HEP-a u utorak, 14. srpnja bez električne energije će biti potrošači u Rudinama i to na sat vremena od 10 do 11 sati zbog radova na mreži niskog napona. U istom vremenu, bez struje će biti i potrošači s područja Divulja u Kaštel Štafiliću, a obavljat će se radovi na kabelu niskog napona. Riječ je o planiranim radovima.

BROJ MJESTA JE OGRANIČEN ZBOG EPIDEMIOLOŠKIH MJERA, MASKE POŽELJNE
U okviru programa Kaštelanskog kulturnog ljeta u utorak, 14. srpnja s početkom u 20.30 sati u staroj crkvi svetog Jeronima u Kaštel Gomilici održat će se koncert pod nazivom „Večeri kod Svetog Jeronima“. Nastupit će hrvatski kvartet gitara kojeg čine  Zoran Dukić, Maroje Brčić, Petrit Ceku i Tvrtko Sarić. Ulaz je slobodan.

OBILAZIT ĆE SVE GRADOVE I MJESTA U SPLITSKO-DALMATINSKOJ ŽUPANIJI
Strani policijski službenici iz Slovačke i Poljske, zajedno s policijskim službenicima iz  Odjela prevencije i Policijskih postaja Trogir i Kaštela, protekli tjedan poslove su obavljali na području Splita,Trogira i Kaštela.

NOVE INFORMACIJE O KORONI U HRVATSKOJ
U zadnja 24 sata odrađeno je 204 testiranja, a testiranjima su otkrivena nova 53 slučaja zaraze koronavirusom.  Nema osoba preminulih od posljedica koronavirusa, na respiratoru su četiri bolesnika, hospitaliziranih je 132 bolesnika, dok je aktivnih 1.145 osoba.

Proteklog vikenda na podrućju županije Splitsko-dalmatinske policijski službenici pojačano su kontrolirali promet, a za srijedu, 15. srpnja, najavljuju novu akciju nadzora brzine.

Od ukupno 157 obrađenih testova s područja Splitsko-dalmatinske županije danas je 13 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju, izvijestio je županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo.

Odluka nacionalnog Stožera Civilne zaštite o obaveznom nošenju zaštitnih maski  za zaposlenike zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima, za ugostitelje  te u trgovinama i javnom prometu, na snazi je noća od ponoći.

Ispiti ljetnog roka mature su završili su proteklog tjedna, a prve rezultate maturanti će dobiti 13. srpnja. Trenutno su neka od glavnih pitanja među učenicima – do kada se mogu mijenjati liste prioriteta u sustavu Postani student te je li s nje potrebno obrisati one na koje ne ‘upadnu’.

Iz Elektrodalmacije obavijestili su potrošače u ulici Don Ivana Vuletina u Kaštel Novom, da će im u ponedjeljak, 13. srpnja, u vremenu od 9 do 14 sati, privremeno biti prekinuta opskrba električnom energijom.

U protekla 24 sata zabilježeno je 50 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1117. Među njima su 132 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru tri pacijenta.

TRADICIJA I VJERA
Ususret blagdanu Gospe Karmelske, u ponedjeljak, 13. srpnja, u crkvi Sv. Mihovila u Kaštel Kambelovcu,  započinje Trodnevnica Gospe Karmelske, a sam blagdan, u četvrtak 16. srpnja, koji se u Kaštel Kambelovcu obilježava kroz generacije, proslavit će se svetim misama i procesijom.

Prema izvješću NZJZ SDŽ od ukupno 115 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije pet je novooboljelih osoba i to dvije iz Splita, te po jedna sa Šolte, iz Baške Vode i  iz Muća.

Stanovnik Resnika, zabrinut za sigurnost prilikom izlaska na Cestu dr. Franje Tuđmana, poslao nam je pismo u nadi u reakciju nadležnih i pomoć kod rješavanja njegovog problema. Pismo prenosimo u cijelosti…

Evo na koga se odnose nove upute HZJZ-a 

U protekla 24 sata zabilježeno je 140 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih u Hrvatskoj danas ukupno 1088. Među njima su 124 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru tri pacijenta.

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je u petak odluku o ‘nužnoj mjeri obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski’. Ta će se odluka primjenjivati od ponedjeljka, 13. srpnja, a prema njoj će maske za lice ili medicinske maske biti obavezni koristiti zaposlenici zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima, ako su posjete dopuštene.

Prema izvješću NZJZ SDŽ od ukupno 226 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije 12 je novooboljelih osoba i to 10 iz Splita, te jedan iz Solina i jedan iz Otoka.

UVOD U FESTIVAL LJUBAVI
Rock Pork u Kaštel Novom sinoć je bio mjesto u kojem se zabavljalo do kasno u noć. Uz promociju ovogodišnjeg LOVESTOCK festivala održan je i koncert grupe IN ROOTS pa zabave i odlične atmosfere nije nedostajalo.

ZBOG ODRŽAVANJA UTRKA
Zbog održavanja brdske autoutrke Nagrada Malačke „Sv. Dujam 2020“, u organizaciji SAK Split, u pojedinim periodima ovog vikenda bit će zatvoren dio županijske ceste Kladnjice – Kaštel Stari.

NOVA ODLUKA STOŽERA
Zbog sve većeg broja oboljelih od koronavirusa nacionalni Stožer Civilne zaštite donio je novu odluku o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od stotinu osoba, a koja na snagu stupa od ponedjeljka, 13. srpnja.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij