hren
 

Ministarstvo uprave odgovorilo je na 27 najučestalijih pitanja i nedoumica kod načina i vrste izdavanja e-Propusnica.

U Hrvatskoj je u 24 sata evidentirano 47 novih slučajeva zaraze. Ukupno je to 1126 osoba, rekao je ministar Beroš na konferenciji za medije nacionalnog Stožera Civilne zaštite.

BLAGOSLOVLJENE MASLINOVE GRANČICE BIT ĆE ISPRED POJEDINIH ŽUPNIH CRKVI TIJEKOM CIJELOGA DANA, DRŽITE RAZMAK JEDNI OD DRUGIH
Kao u svim župama diljem zemlje i svijeta tako i u našim kaštelanskim župama na Cvjetnicu nema tradicionalnih procesija s blagoslovljenim maslinovim grančicama kao ni liturgijskog slavlja. Preko TV ekrana i video prijenosa na internetu pratit će se svete mise, a prijenos uživo preko facebook stranica i youtube kanala bit će i iz župnih crkvi u Kaštel Sućurcu i Kaštel Novome.

Na području Splitsko-dalmatinske županije još je devet osoba pozitivno na koronavirus i to iz Splita četiri, Solina tri, Makarske jedna i Baške vode jedna. Svi novooboljeli su kontakti prethodno oboljelih te su svi zadovoljavajućeg općeg zdravstvenog stanja.

Pored postojećih polazaka, ponedjeljka, 6. travnja Promet uvodi dodatne dodatni polaske na posebnim autobusnim linijama. O kojim se linijama radi pogledajte u nastavku…

TELEFONSKI BROJEVI DODJELJENI NAKON NAŠIH UPITA
Građani koji tijekom nedjelje prijepodne budu imali potrebu kontaktirati liječnika dežurne ambulante u Kaštel Sućurcu i Trogiru, od sada to mogu učiniti putem telefona koje im je dodjelio Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije.

Bez obzira na prvi ozbiljniji nalet topline ovog travnja, pridržavajte se propisanih mjera sprječavanja širenja epidemije koronavirusa

U STUTGARTU S IVANOM ŠTIMAC AGIUS
Do prije nekoliko godina, pojedina djeca i mladi u Kaštelima i Trogiru, svoje prve zvuke na klaviru odsvirali su uz potporu profesorice Ivane Štimac. Sada svoje prve pijanističke korake uz nju rade djeca i mladi u njemačkom Stuttgartu, gdje Ivana danas živi sa svojom malom obitelji i s novim prezimenom Agius. A upravo smo Ivanu kontaktirali kako bi saznali kako teku dani u borbi s koronavirusom u Njemačkoj.

HRVATSKA je među zemljama koje se najuspješnije bore protiv epidemije koronavirusa. Prema najnovijim podacima, imamo 1079 oboljelih, 8 umrlih i 92 izliječene osobe, što su znatno bolje brojke od većine drugih zemalja.

Početak školske godine za mnoge maturante obilježila je nezaboravna avantura poznatija kao ekskurzija ili maturalac poslije koje je sve ostalo krenulo svojim tokom, doduše nepuna tri tjedna, a onda je počeo cirkularni štrajk. Cirkularni štrajk vam je ono razdoblje u kojem su učenici u školi tri dana bili, onda jedan dan nisu bili i trajalo je to kažu trideset i koji dan.

UKUPNO 1079 ZARAŽENIH I 8 PREMINULIH
U Hrvatskoj je novih 68 slučajeva koronavirusa, rečeno je na konferenciji u 14 sati. Ukupno je zabilježenih 1079 slučajeva, piše Index.hr.

U PONUDI NAJNOVIJI KNJIŽEVNI NASLOVI
Gradska knjižnica Kaštela je u svoje poslovanje uvela novu uslugu - posudbu e-knjige te na taj način izišla u susret svim članovima koji zbog epidemije koronavirusa u knjižničnim odjelima do daljnjeg ne mogu posuditi knjigu u tiskanom obliku.

MOGUĆ POTPUNO BESPLATAN MJESEČNI IZNOS VRTIĆA
Preko tisuću i pol djece koliko ih je upisano u kaštelanske vrtiće, bilo da je riječ o gradskom, privatnom ili vjerskom trenutno su doma sa svojim roditeljima te ne trebaju usluge predškolskih ustanova jer istu sudbinu dijele i njihovi roditelji te tek rijetki od njih idu na posao. Hoće li takvi roditelji  biti u potpunosti oslobođeni plaćanja vrtića ovisit će o odluci kaštelanskog Gradskog vijeća.

Obzirom da se u dane vikenda najavljuje sunčano i toplije vrijeme, policija želi još jednom građanima skrenuti pozornost da je na snazi Odluko o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima. Ova Odluka odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i sve  ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.

Na području Splitsko-dalmatinske županije još je 13 osoba pozitivno na koronavirus i to iz Splita 3, Solina 4, Muća 2, Kaštela 2, Sinja 1 i Otoka 1, javio je Stožer Civilne zaštite županije Splitsko-dalmatinske.

ODLUKOM NACIONALNOG STOŽERA
U mjerama i odlukama Nacionalnog stožera koje se svakodnvno usklađuju sa ostalim Stožerima u Hrvatskoj, danas se ponovno razgovaralo o radu pekarnica te je donesena odluka kako će pekarnice za svoje kupce vrata otvarati ipak kao i trgovine, od 8 do 17 sati, a ne od 6 sati kako su odlučili prije dva dana.

IZ EMISIJE „OTVORENO“ HRT-A
Nakon prekjučerašnjeg, dosad najvećeg rasta broja zaraženih koronavirusom, jučer je bilo upola manje novih slučajeva. Nema eksponencijalnog rasta.

PRED NJIMA JE ZIMA
Kaštelanka Tina Parada prije nešto više od šest godina svoje mjesto pod suncem, zajedno s obitelji, našla je na zapadu Australije, gdje danas živi u mjestu Rockingemu, u blizini Pertha. Upravo ona bila je naša sljedeća sugovornica na temu Kaštelana u svijetu u vrijeme koronavirusa te nam je  opisala kako se Australci bore s pandemijom te kako izgleda njihova svakodnevica zadnje vrijeme.

Hvatska je prošla tisuću slučajeva, još jedna osoba je preminula. Povećanje je od 48, ukupno pozitivnih je 1011 osoba, piše Index.hr.

PREDLOŽENO JE I DA PUTOVNICE TRAJU DULJE
U tijeku je sjednica Vlade na kojoj se prihvaćaju jučer predstavljene gospodarske mjere. Ministar Davor Božinović je otkrio važne informacije o osobnim iskaznicama, vozačkim dozvolama i registraciji automobila. Kazao je da se do sada dosta dolazilo na šaltere zbog osobnih, vozačkih i slično. Kako je kazao, nada se da će se to promijeniti u budućnosti te da će se implementirati stvari koje su se užurbano uvele za vrijeme pandemije, a tiču se korištenja interneta kod izdavanja raznih dokumenta, piše Index.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij