hren

mala

U cilju promicanja agro-turističke ponude Kaštela, tradicijskih djelatnosti i poljoprivredne tradicije Kaštela, Udruga za promicanje kvalitete života, kulturnih vrijednosti i baštine „Šušur“ i  Turistička zajednica grada Kaštela, pod pokroviteljstvom grada Kaštela, te u suradnji s kaštelanskim odgojno-obrazovnim ustanovama  i drugim kaštelanskim udrugama organizirala je manifestaciju „Jesen u Kaštelima – Sajam plodova zemlje“ u kojoj su objedinjene i manifestacije Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Opširnije...

mala ruzicasta vrpca

Brojna djeca volonteri te članovi različitih udruga kao i Udruge žena liječenih na dojci Kaštela okupili su se danas na brcu u Kaštel Kambelovcu kako bi dali svoj doprinos u skretanju pažnje javnosti na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke. Tom prilikom poznati fotograf Šime Strikoman snimio je milenijsku fotografiju žive ružičaste vrpce koju su Kaštelani izgradili svojim tijelima.

Opširnije...

zupanija3

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 886 obrađenih testova danas je 177 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 64, Kaštela 17, Makarske 7, Omiša 6, Sinja 10, Solina 11, Starog Grada 1, Supetra 6, Trilja 1, Trogira 10, Vrlike 1, Bola 1, Dicma 1, Dugog Rata 4, Gradca 1, Hrvaca 5, Jelse 4, Klisa 8, Okruga 1, Podbablja 1, Podgore 6, Podstrane 5, Postira 2, Primorskog Doca 1, Prološca 1, Runovića 1 i Segeta 1 osoba.

Opširnije...

covid

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1.947 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 10.331. Među njima je 871 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 114 pacijenata.

Opširnije...

rera mala

Druga radionica za dionike naziva „Scenariji adaptacijskih mjera“ održana je danas u hotelu Salona Palace u Solinu u organizaciji JU RERA S.D. i Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu. Sve se odvija u sklopu Interreg projekta Change we care, a upravo je fakultet zadužen za izradu Plana prilagodbe na klimatske promjene za područje rijeke Jadro koje je ujedno i pilot područje projekta. 

Opširnije...

srdelijada mala

Učenici i djelatnici osnovne škole Bijaći u Kaštel Novom duži niz godina bogatim programom obilježavaju Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, a zadnjih pet godina organiziraju i Srdelijadu, događanje posvećeno kraljici mora. Tako je bilo i ovog petka, kroz projektni dan pod nazivom „Plavi morski svijet“, a glavna tema je bila „Periska – zaštićeni endem Jadranskog mora“. 

Opširnije...

covid kastela

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 898 obrađenih testova danas je 167 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 77, Imotskog 1, Kaštela 12, Makarske 7, Omiša 12, Sinja 5, Solina13, Starog Grada 2, Supetra 1, Trogira 2, Vrgorca 4, Bola 1, Baške Vode 1, Dicma 1, Dugog Rata 1, Dugopolja 1, Gradca 1, Hrvaca 1, Jelse 4, Klisa 4, Lećevica 1, Lokvičića 1, Podbablja 2, Podgore 5, Podstrane 5, Postira 1 i Zadvarja 1 osoba.

Opširnije...

brujet

Udruga maslinara Kaštela „Mastrinka“ u sklopu projekta „Aktivna i kvalitetna starost“ organizira kulinarsku radionicu za umirovljenike na području Kaštela koja će se održati u petak, 22. listopada 2021. s početkom u 9 sati u dvorcu Rušinac, u Kaštel Lukšiću. 

Opširnije...

mala smece

I dok učenci i djeca iz kaštelanskih odgojno-obrazovnih ustanova, članovi udruga, vlasnici OPG-ova i drugi, ovih dana obilježavaju Dan kruha i zahvaljuju prirodi i zemlji za bogatstva koje nam nude, neki drugi majci prirodi zahvaljuju se na specifičan nači, posebnim darovima koje joj ostavljaju  u nekim specifičnim ritualima.

Opširnije...

policija promet

Tijekom predstojećeg vikenda policijski službenici će na području PU splitsko-dalmatinske  provoditi  nadzor prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti. Uz redovnu vikend akciju provesti će se posebno ciljana akcija usmjerena na vozače motocikala i mopeda s naglaskom na brzinu i to 17. listopada 2021. (nedjelja) vremenu od 14 do 19 sati

Opširnije...

corona warnapp

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1.758 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 9.811. Među njima su 873 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 118 pacijenata.

Opširnije...

lecevicaBurno je u dalmatinskoj Općini Lećevica. Kritike na upravljanje općinom traju godinama. Oporbeni vijećnici Lećevice načelnika optužuju za netransparentno upravljanje općinom te ograničavanje osnovnih životnih uvjeta neistomišljenicima. Načelnik je inače na čelu općine i sedmi put, ali dosad nije imao oporbu. 

Opširnije...

pinka smija

Gradska knjižnica Kaštela ovog će petka, 15. listopada, upriličiti otvaranje Mjeseca hrvatske knjige, koje će se održati s početkom u 17 sati u parku na sućuračkoj Gojači, a pod nazivom „Poslijepodne u parku uz glende i batude“.

Opširnije...

policija2

Nakon jučerašnjeg uhićenja nekoliko osoba s područja Brača, Splita i Kaštela, PU Splitsko-dalmatinska danas je izdala priopćenje o dovršetku kriminalističkog istraživanja nad šest osoba.

Opširnije...

zlatna kuna

Danas su u Splitu, u organizaciji HGK - Županijske komore Split, dodijeljena priznanja Zlatna kuna, koja se dodijeljuju najuspješnijim tvrtkama s područja županije, a među dobitnicima ove je godine i trgovačko društvo Tommy.

Opširnije...

prometna1Danas, u 14.10 sati na raskrižju Ceste dr. Franje Tuđmana i Puta sv. Lovre u Kaštel Lukšiću, jugozapadno od osnovne škole, došlo je do prometne nesreće u kojoj su sudjelovali osobno vozilo i skuter.

Opširnije...

voda3

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Novog; Ulica Vicka Cvitića (parni brojevi do broja 24 i neparni brojevi do broja 27) da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom dana 15.10.2021. (petak) u vremenu od 9 do 17 sati.

Opširnije...

gorivo-Kako bi smanjili negativne učinke rasta cijena goriva na gospodarstvo i standard građana, iskoristili smo zakonsku mogućnost te utvrdili najviše maloprodajne cijene. Idućih 30 dana cijena dizelskog goriva na postajama će iznositi najviše 11,00 kn, a motornih benzina 11,10 kn, - objavio je ministar Ćorić danas na svom Twitter profilu.

Opširnije...

zupanija

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 903 obrađena testa danas je 160 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 66, Hvara 1, Imotskog 4, Kaštela 14, Makarske 3, Omiša 10, Sinja 3, Solina 8, Supetra 2, Trilja 1, Trogira 10, Vrlike 1, Dicma 1, Dugog Rata 1, Dugopolja 2, Gradca 1, Hrvaca 1, Jelse 2, Klisa 3, Marine 2, Nerežišća 1, Okruga 1, Otoka 1, Podgore 2, Podstrane 5, Postira 2, Prgometa 1, Primorskog Doca 1, Prološca 2, Segeta 3, Šestanovca 2, Tučepi 1 i Ciste Provo 2 osobe.

Opširnije...

covid 19

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1.851 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 9.620. Među njima je 871 pacijent na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 122 pacijenta.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij