hren

Pred Kaštelanima i njihovim gostima dvije su večeri posvećene Miljenku i Dobrili. Radi se o filmskim večerima u sklopu Dana Miljenka i Dobrile, a filmske večeri, u suradnji s kaštelanskom Turističkom zajednicom organizira Dalmatia film festival.

Opširnije...

Prema informacijama iz Elektrodalmacije, u utorak 3. kolovoza, bez struje će biti potrošači sjeverno od ambulante u Kaštel Starom i to u vremenu od 9 do 14 sati.

Opširnije...

Stalne kritike od strane građana na način i uvjete kako se izvode radovi aglomeracije na području Kaštela, o čemu smo i sami nekoliko puta pisali, naveli su nas da od Vodovoda i Kanalizacije, u čije ime tvrtka Strabag izvodi radove diljem Kaštela, postavimo i nekoliko konkretnih pitanja.

Opširnije...

U TIJEKU SU PREDBILJEŽBE
Članovi udruge umirovljenika Lažani iz Kaštel Kambelovca na blagdan Velike Gospe odlaze u Krasno uz to posjetit će izvor Gacke. Time će blagdan Uznesenja blažene Djevice Marije umirovljenici slaviti u Svetištu Gospe od Krasna.

Opširnije...

Obavještavaju se potrošači vode u Kaštel Starom, ulica Ljudevita Gaja, Dinarska ulica, Ulica Mosećka da će im zbog radova biti prekinuta opskrba vodom dana 03.08.2021. (UTORAK) u vremenu od 9 do 17 sati.

Opširnije...

ANGAŽIRANE BROJNE LJUDSKE I ZRAČNE SNAGE
Danas, nešto iza 10 sati na području Segeta Gornjeg, na nepristupačnom terenu, izbio je požar, s kojim su se u koštac uhvatili vatrogasci okolnih DVD-ova i postrojbi te uz pomoć zračnih snaga.

Opširnije...

U posljednja 24 sata zabilježeno je 29 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 953. Među njima je 156 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 13 pacijenata.

Opširnije...

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 350 obrađenih testova danas su 4 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju i to Splita 3 i Visa 1 osoba.

Opširnije...

Ovog ponedjeljka, 2. kolovoza, na brcu u Kaštel Novom, s početkom u 21 sat, povodom nadolazećeg Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, održat će se projekcija dokumentarnog filma „Bojnik“.

Opširnije...

Kroz zračnu luku Split u Kaštelima ovog je vikenda prošlo oko 36 tisuća putnika, koji su poletjeli ili sletjeli u nekom od 190 zrakoplova, od kojih 150 na redovnim linijama, kao i 40 privatnih zrakoplova.

Opširnije...

 

SVAKODNEVNA TUTNJAVA KAMIONA UNATOČ ZABRANI
Građani koji imaju domove uz staru Kaštelansku cestu u istočnom dijelu Kaštel Sućurca, već su se više puta žalili na nepoštivanje zakonskih propisa od strane vozača teških kamiona, koji dijelom te ceste prometuju, unatoč zabrani vidljivoj i na prometnim znakovima.

Opširnije...

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 864 obrađena testa danas je 40  novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na Covid infekciju.

Opširnije...

U Hrvatskoj su u zadnja 24 sata zabilježena 143 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1102. Među njima je 150 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 12 pacijenata.

Opširnije...

ODRŽAN LJETNI KONCERT KUD-A PUTALJ
Na Podvorju u Kaštel Sućurcu, u organizaciji KUD-a Putalj, koncertom "Misečina  prosula se kalon" održana je tradicionalna folklorna večer ovog društva. Koncertno događanje dodatno su uljepšali i obogatili svojim sudjelovanjem gosti iz  KUD-a 7 Kaštela, KUD Jedinstvo iz Splita, KUU Mosor iz Gata te KPD Sveta Klara iz Zagreba.

Opširnije...

Kako bi napravili značajan korak u digitalizaciji i racionalizaciji poslovanja, u kaštelanskom Udruženju obrtnika izrađena je nova web stranica, koja na jednom mjestu donosi cijeli niz informacija.

Opširnije...

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1054 obrađena testa danas je 49  novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju.

Opširnije...

Tijekom zadnja 24 sata u Hrvatskoj je obavljeno 6 881 testiranje na virus SARS-CoV-2, a zabilježeno je 218 novih slučajeva zaraze. Tijekom 24 sata preminulo je pet osoba zaraženih ovim virusom, izvijestio je nacionalni Stožer civilne zaštite.

Opširnije...

ODRŽAN TRADICIONALNI KONCERT KUD-a ANTE ZANINOVIĆ
Godišnji koncert KUD-a Ante Zaninović, pod nazivom ''Ispod balature'' održao se ovoga petka na ustaljenoj lokaciji brca u Kaštel Kambelovcu. Zaninovići su sa svojim gostima, publiku podsjetili na raznolikost i bogatstvo hrvatske folklorne baštine. Odjeveni u tradicionalne nošnje članovi KUD-ova plesom, pjevanjem i sviranjem prikazali su kako od zaborava čuvaju tradicionalne običaje. Uz sve generacije i grupe KUD-a Zaninović, nastupili su i njihovi gosti iz KUD-a Grančica iz Đeletovca te mješovita klapa KUDŽ-a Filip Dević.

Opširnije...

Vodovod i kanalizacija Split, s ciljem poboljšanja korisničkog iskustva, otvorili su još jedan, novi Centar za potrošače u zgradi VIK-a u Divuljama na adresi Put mora 6, tako da stanovništvo od Marine do Kaštela za rješenje svojih upita ili dobivanja informacija te potreba u smislu promjene vlasništva, tehničke dokumentacije, reklamacija ili pitanja o računima, više neće morati dolaziti u u sjedište VIK-a u Hercegovačkoj ulici u Splitu.

Opširnije...

Ponude pristigle na postupak javne nabave za projektiranje i građenje Centra za gospodarenje otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji su neprihvatljive te će se u skoro vrijeme pokrenuti novi postupak, izvijestili su danas javnost iz tvrtke Regionalni centar čistog okoliša.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij