Mario Serajlić izabran na čelo kaštelanskog HDSSD-a

NA IZBORNOJ SKUPŠTINI IZABRANO NOVO VODSTVO STRANKE
Kaštelanski HDSSD-a, stranku koja već dvije godine djeluje u Kaštelima, od sada će voditi novoizabrani predsjednik, magistar prava Mario Serajlić, dok su za dopredsjednika izabrani Jozo Latinčić i Renato Aščić.

Na jučer održanoj izbornoj skupštini HDSSD-a, koja je inače sestrinska stanka HDSSB-a, izabrani su i ostali članovi tijela stranke. Članove predsjedništva čine Zoran Vukić, Ivana Bubrić, Stipe Ursa i Zlatko Kupres, a za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Marin Rubelj , kao i članovi tog odbora Ivan Vrdoljak i Sonja Božić.

Budući politički rad kaštelanskog HDSSD-a bit će usmjeren na suspalionice otpada u pećima Cemexa u Kaštel Sućurcu, potom nerad gradske administracije, posebno na poticanju energetske obnove fasada i krovišta objekata, kao i na način rješavanja odvajanja otpada, oplemenjivanja i privođenja svrsi brdskog područja Kaštela u cilju poljoprivredne proizvodnje i turizma - potvrdio je novoizabrani predsjednik Serajlić.


Mario Artuković, prof. Mile Kovačić, Mario Seravilić, Filip Jurjević, Jozo Latinčić

Istaknuo je daljnju neodrživost financijskog stanja Grada Kaštela, a što je, prema njegovim riječima, dijelom i posljedica prekomjernog zapošljavanja u gradskoj administraciji, i to većinom neškolovanog kadra koji ne zna odgovoriti potrebama vremena. Serajlića brine i nesređeno stanje gradskih objekata i zemljišta, od kojih Grad ne uprihođuje financijska sredstva.

- S radom će i dalje nastaviti unutar Saveza za Kaštela, odnosno saveza političkih stranaka i neovisnih političkih volontera pravaško-demokršćanskog svjetonazora grada Kaštela, koji su na izborima za Vijeća mjesnih odbora Grada, prije mjesec dana, postali druga politička opcija - istaknuo je Serajlić.

Temeljne programske odrednice dalmatinske stranke HDSSD-a, dotaknuo se i njen čelni čovjek Mile Kovačić i istaknuo nužnu potrebu ekonomskog, demografskog i svekolikog jačanja Dalmacije, kao jedne od budućih pet hrvatskih regija.

- U novom regionalnom ustrojstvu Republike Hrvatske Dalmacija bi morala biti jedna od regija, koje bi morale imati mnogo veću moć odlučivanja u odnosu na današnje županije, ponajprije mnogo veću financijsku samostalnost - rekao je Kovačić i dodao kako bi u tom pravcu osim financijskog, bila moguća i demografska obnova regije posebno uzimajući u obzir današnju bijelu smrt, odnosno iseljavanje, većinom mlađeg školovanog kadra, koji umjesto da nosi budući razvoj regije, iseljava trbuhom za kruhom, kako u Zagreb, tako i izvan Republike Hrvatske.


Izdvojeno


 Copyright © 2023. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.
Kastela.org koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva, saznaj više...