hren
 

BOGAT PROGRAM U ZRAČNOJ LUCI, VITTURIJU I PODVORJU
Kako smo već najavljivali, danas možete posjetiti bogat program u sklopu dva događanja. U Zračnoj luci od 13 do 19 sati održat će se Noć HRZ i PZO, a u dvorcu Vitturi te u muzejskom prostoru u Podvorju odžat će se tradicionalna Noć muzeja.

Ovom prigodom obilježit će se i 25 godina Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane te 50 godina kaštelanske zračne luke.
Svi koji u 13 sati pristignu u zračnu luku imat će mogućnost razgledati avione i helikoptere, a bit će organizirana i radionica za djecu pod nazivom «Pilotiranje na simulatoru aviona MIG – 21»
Za one s najljepšim i najiskrenijim osmijesima bit će upriličen izbor «Najljepši osmijeh pilotske kabine», a svi koji bi se u budućnosti željeli baviti zanimanjem vojnog pilota o tome će se moći informirati na info pultu «Kako postati vojni pilot i pripadnik Oružanih snaga RH»
U 15 sati slijedi prava atrakcija, letački program s nastupom akrobatske grupe «Krila oluje», a nakon toga, od 17 sati, na programu je «Doživi noć kao dan», uz upotrebu pilotske opreme za noćno letenje, NVG uređaja.

Noć muzeja

Teme ovogodišnje manifestacije je Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo, kojom se naglašava poseban utjecaj koji je imala glazba i glazbenici  kroz povijest do danas.
U skladu s ovogodišnjom temom složen je i program koji će se provoditi u .Muzeju Grada Kaštela pa će tako zainteresirani imati priliku pogledati izložbe „Velikan hrvatske glazbe Boris Papandopulo – kaštelanski intermezzo“, „Usamljeni divovi – kamena svjedočanstva“, „Skladatelj fra Bernandin Sokol“ i izložbu „25 godina Arheološkog odjela Muzeja Grada Kaštela“.
Kao i svake godine, u program se uključuje i Gradska knjižnica Kaštela s prigodnom izložbom knjiga „Glazbeni velikani“, radionicom „Šareni klaviri“ i druženjem uz igru naših starih – trlju.
Za djecu će biti pripremljene predstave i igrokazi, a bit će održan i koncert „Dilatum Jazz Projecta“.
Posjetiteljima će biti omogućeno besplatno razgledavanje stalnog postava Muzeja, a muzejske publikacije i suveniri prodavati će se po promotivnim cijenama.

PROGRAM:

Dvorac Vitturi – Kaštel Lukšić (I,D)
18:00 do 01:00  izložba Velikan hrvatske glazbe Boris Papandopulo – kaštelanski intermezzo
19:00 do 20:00 predstave KUD-a Karol Woytila Brod i Glazbeni mozaik
20:30 do 01:00 izložba Usamljeni divovi – kamena svjedočanstva
21:30 do 23:00 koncert Dilatum Jazz Projecta

Nadbiskupski kaštel – Kaštel Sućurac
18:00 do 21:30 izložba Skladatelj fra Bernardin Sokol
18:00 do 21:30 izložba 25. godina Arheološkog odjela MGK
20:00 do 21:00 šaljivi glazbeni kviz i igrokaz SAU Putalj

Odjel GKK U Kaštel Lukšiću
18:00 do 21:30 izložba knjiga Glazbeni velikani
18:00 do 21:30 radionica Šareni klaviri
18:00 do 21:30 Trlja - igra naših starih


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij