hren

AKTIVNOSTI STRANKE PAMETNO
- Budite se u kući bez građevinske dozvole, umivate se u vodi iz bušotine, popijete kavu napravljenu iz nekog drugog izvora, jer niste priključeni na vodovodnu mrežu… - dio je teksta s Portala grada Kaštela, kojim je u utorak navečer Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno, u kaštelanskoj Gradskoj vijećnici, započela razgovor s nazočnima o problemima života u Kaštelima.

Marijana Puljak sa suradnicima u Kaštelima je boravila kako bi u razgovoru s građanima čula s čime se Kaštelani susreću u svakodnevnom životu te o mogućnostima boljeg života u Kaštelima.
Iako se pozivu stranke Pametno odazvao tek manji broj stanovnika grada uz obale Kaštelanskog zaljeva, razgovora i rasprave nije nedostajalo.

Pa se tako moglo čuti o administrativnoj razjedinjenosti Kaštela, što je dovelo do ukidanja određenih institucija, komunalnim problemima, nedostatku radnih mjesta, nedostatku sadržaja za mlade, potrebi organiziranja produženog boravka u osnovnoj školi i sličnim temama, kao i o lošem odnosu i slaboj suradnji gradova u okružju, koji bi u mnogim pitanjima trebali djelovati zajedno.
Ovom prilikom žustro se razgovaralo o centru u Lećevici, ali i cijelom pitanju gospodarenja otpadom, pri  čemu su pojedini sudionici ovog događanja izrazili svoje nezadovoljstvo cijelim projektom, prvenstveno zbog zaštite prirode i voda.

Predsjednica stranke Pametno upoznala je zainteresirane s nastankom i dosadašnjim radom stranke, naglasivši kako se Pametno bori za društvo jednakih mogućnosti za sve te za opći interes, s ciljem izgradnje moderne, tolerantne i gospodarski razvijene države. Puljak je pri tome nazočnima kratko govorila i o njihovom programu «Zaokrenimo Hrvatsku».

Nakon pitanja pojedinih građana, Puljak je nazočne informirala kako će na predstojećim lokalnim izborima Kaštelani imati priliku dati svoj glas i listi s kandidatima stranke Pametno, a o mogućoj suradnji snekim drugim političkim opcijama odluku će donijeti članovi stranke na lokalnoj razini.

Foto: Ante Majić (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij