hren

PONOVO LUKŠIĆ
Istina je da Kaštelima nedostaje parkirališnih mjesta, ali isto tako i da se većina građana navikla parkirati gdje im se prohtije, ne mareći pri tom hoće li svojim ponašanjem ugroziti ostale sudionike u prometu. Kako pješake, koji moraju hodati po kolnicima jer su pločnici prepuni parkiranih vozila, tako ostale i vozače kojima ometaju preglednost i sam prolazak.

Upravo to je svakodnevica i u Novom putu u Kaštel Lukšiću, zbog nekolicine trgovina i Fine, kojom su vozači i jutros morali voziti "slalom" među nepropisno parkiranim osobnim i teretnim vozilima, a pješaci prelaziti s jedne strane ulice na drugu kako bi obišli vozila.

Možda bi i mogli razumjeti ovakvo ponašanje da se parking ne nalazi tek desetak metara dalje pokraj Konzuma uz minimalnu cijenu od TRI kune po satu parkiranja! Ali očito se lakše parkirati posred ulice nego li izdvojiti par kuna za sat parkiranja, što je u usporedbi sa susjednim gradovima i više od dvostruko manje. Tamo bi u strahu od kazni ipak dva puta promislili prije nego li bi ovako ostavili svoje automobile.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij