IZ KANTUNA O SVEMU, SVAČEMU I SVAKOME
„Žene, za prvog dijela ciklusa kad je estrogem dominantan, boljeg su raspoloženja, u progesteronu su malo mirnije,onih par dana kad su PMS-u, uhvati ih malo testosterona, e onda su.....da ne ulazim u tu temu.“ – reče nam ovo ladislav ilčić (namjerno pišem malim slovima, jer mali stvorovi nešto tako i zaslužuju) koji je nedavno postao savjetnik ministrice kulture. Vjerojatno je uhvatio odmah nakon menstruacije dok nije bila sa bajunetom za  pojasom, jer u to vrijeme nemamo običaj nositi oružje.

Jedan lik koji je izlazio u javnost sa izjavama kako nikad nije masturbirao, kako trebamo zatvoriti vrata izbjeglicama kao pravi katolici i dalje da ne nabrajam jer me boli želudac od toga. Jedan je od podupiratelja građanske inicijative U ime obitelji, te predsjednik stranke Hrast koja okuplja tradicionalno, konzervativno, nacionalno i demokršćanski usmjerene ljude.
Ono što nikad nisam i nikad neću razumjeti je pakiranje pod ove nazive ljude koji se busaju veličinom i sve oko sebe dijele na manjine. Pored Pape koji je vrhovni poglavar katoličke crkve i koji je za vrijeme najvećih kretanja izbjeglica pozivao na suradnju, mir i pomoć ljudi-ljudima, jedan, gle, violinist se sjetio biti pametniji i veći mudrac i rekao:Ne!

Ovo su ljudi za koje vjerujem da su na ovoj planeti samo da nam testiraju inteligenciju.

Istina je, znanstveno dokazana činjenica, da tijelo žene nije uvijek pod istim djelovanjem hormona. Jer da jest, onda bi rađale valjda šest puta godišnje, bile vječno napaljene i skakale na sve što se miče. S druge strane postojala bi opcija da smo totalno nezainteresirane, nasilnički nastrojene, i tada bi valjda motornim pilama rezale stabla po Kozjaku dan i noć, a dok pada stablo - u tom padu odradile bi 116 trbušnjaka. Ok, malo se sprdam sa situacijom. Karikiram.

Žensko tijelo je savršeni mehanizam. Baš kao i muško.

Seksističke izjave jednog političara koji zauzima medijski prostor uvreda su za svaku iole normalnu ženu. I za svakog muškarca koji žene poštuje. Čovjek prije svega ima očiti problem sa svojom seksualnošću,  jer ako netko njegovih godina može reći da nikada ....ali NIKADA nije masturbirao ili nema penis ili nema mozga ili s njim nešto ozbiljno nije u redu. I treba mu pomoći.

To je jedan od onih koji ne priznaje rodnu ravnopravnost. I drži predavanja studentima o Istambulskoj konvenciji!

Elem, da zaključim, kao žena u četrdesetim godinama, dakle po hormonima idem u neku perimenopauzu, taman sam u fazi da imam pokriće za biti luda. Bar naluda! Ako mi je estrogen u opadanju, kako lik kaže, pozivam ga na jednu kavicu u Kaštela. Da se malo družimo. Ima on sigurno dovoljno informacija kao vrsni biolog, seksolog, psiholog (ništa od toga nije!) pa će znati što i kako sa mnom. Kao pravi muškarac tradicionalno, nacionalno i demokršćanski nastrojen.

A ja ću pod utjecajem hormona kako mi nalože. Prije nego bi došao svakako bi mu javila datum zadnje menstruacije da se zna ravnati kad bi mu odgovaralo.

Gospodine ilčiću, moji podaci su poznati redakciji.... samo dođite. Veselim se.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno