hren
 

NAJAVA IZ ŽUPANIJE I GRADA
Dobra vijest ove je godine stigla roditeljima svih osnovaca koji pohađaju neku od 65 osnovnih škola u županiji Splitsko-dalmatinskoj, kojima je Županija osnivač, a odnosi se na nabavku udžbenika od strane Županije, čime će se značajno uštedjeti u kućnim budžetima.

Kako je na konferenciji za medije ove srijede kazao župan Blaženko Boban, Županija je osigurala 12,5 milijuna kuna za nabavku udžbenika za sve škole osim onih u Splitu i Makarskoj, kojima su osnivači Grad Split i Grad Makarska.

- Osnovne škole kojima je osnivač Županija u ovom trenutku pohađa oko 22 tisuće učenika, za koje smo nabavili 213 tisuća udžbenika. Financirali smo udžbenike svih obveznih predmeta, kao i udžbenike iz vjeronauka iako je riječ o izbornom predmetu. Razlog tome jest činjenica da je gotovo 98 posto naših osnovaca izabralo vjeronauk kao izborni predmet – naglasio je župan Boban.

Način podjele udžbenika

Sve učenike će prvi dan nastave na školskim klupama dočekati njihovi udžbenici. Za te iste udžbenike, roditelji ili staratelji morat će potpisati izjavu o preuzimanju te ih na kraju školske godine vratiti u školu u kojoj su ih dobili.

Roditeljima, osim vraćanja udžbenika u školu na kraju školske godine, na početku nastave stoji i obveza osiguravanja, odnosno kupovine, radnih bilježnica i ostalih radnih materijala potrebnih u nastavi. Međutim, dio lokalnih zajednica najavio je pomoć u kupovini radnog materijala pa i ova obveza nije namijenjena svima

Sufinanciranje radnih bilježnica u Kaštelima

Kaštelansko Gradsko vijeće na svojoj je prošloj sjednici donijelo odluku, a u skladu s financijskim mogućnostima, koje iznose 400 tisuća kuna, kako će sufinancirati nabavku radnih bilježnica za najpotrebitije obitelji.

U najpotrebitije obitelji ulaze obitelji s četvero i više djece, za svako dijete koje pohađa osnovnu školu, obitelji s troje djece pod uvjetom da svi troje djece pohađaju osnovnu školu te za djecu roditelja koji su korisnici zajamčene minimalne naknade, a koja pohađaju osnovnu školu.

Grad će nabavku radnog materijala sufinancirati za svako to dijete po 300 kuna, a isplata će započeti krajem kolovoza, o čemu će Grad pravovremeno obavijestiti korisnike.

Svi ostali roditelji morat će sami osigurati radni materijal za svoje dijete.

U Županiji su za ovu prigodu otvorili i poseban mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. na koji će stručne službe Županije pružati potporu roditeljima uz dodatna obrazloženja.

Za informacije vezane uz sufinanciranje Grada Kaštela, roditelji se mogu javiti u Odjel za društvene djelatnosti Kaštela.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij