hren
 

OTVORENA TEMA POTICANE STANOGRADNJE
Tijekom ovotjednog posjeta ministra državne imovine Gorana Marića Kaštelima, jedna od tema o kojoj se razgovaralo bila je zemljište koje će država darovati Gradu Kaštela, a na kojem će se u dogledno vrijeme provesti projekt poticane stanogradnje.

Radi se o zemljištu približne površine 30 tisuća metara četvornih u Rudinama, sjeverno i južno od tamošnjih „braniteljskih zgrada“, koje je u ovom trenutku u vlasništvu države.
Prvi koraci u realizaciji tog projekta su odrađeni, a ako sve bude teklo kako je planirano, za približno tri godine, dio mladih obitelji iz Kaštela, koji ne posjeduju stambeni prostor, svoj problem mogli bi riješiti upravo putem POS-a.

- Priču o poticanoj stanogradnji započeli smo prije nekoliko mjeseci  na sastanku s ministrom graditeljstva Petrom Štromarom, koji me je potom povezao s nadležnima u APN-u te smo dogovorili prve korake. Grad trenutno provodi anketu o zainteresiranosti za poticanu stanogradnju i usporedo dogovaramo prijenos vlasništva zemljišta s Ministarstvom državne imovine.
Za približno tri mjeseca imat ćemo potpune informacije, o broju zainteresiranih, koliko će se satnova graditi, kada i slično – objasnio nam je gradonačelnik Denis Ivanović.

Većinu posla potom će odraditi APN i Ministarstvo graditeljstva, a Grad Kaštela bit će zadužen za uređenje potrebne infrastrukture.

- Na tom području već postoji vodoopskrbna i elektro mreža te pristupna prometnica, a u narednim godinama radit će se i kanalizacijska mreža. Mislim da većih problema u našem dijelu zadaće ne bi trebalo biti – ustvrdio je prvi čovjek Kaštela te nadodao kako će biti potrebna i investicija u dječji vrtić na istom zemljištu te druge sadržaje za najmlađe, a ne isključuje se ni mogućnost da za nekoliko godina Županija krene i u projekt izgradnje škole.

- Ako ne bude neplaniranih okolnosti, dokumentacija za projekt bila bi gotova za približno godinu dana, rok gradnje je također negdje oko godinu dana, uzimajući u obzir čekanje do početka projekta te finaliziranje, pretpostavljam da bi prvi POS-ovi stanovi u Kaštelima mogli biti useljivi za približno tri godine – kazao je gradonačelnik, napomenuvši da će rješavanje stambenog problema za mnoge mlade obitelji projektom POS-a biti znatno povoljnije nego kupnjom nekretnine u standardnoj novogradnji.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul